На варті здоров’я та життя: ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав апарати ШВЛ Приморській центральній районній лікарні

Потребу в обладнанні Приморської ЦРЛ апаратами штучної вентиляції легень визначали представники Штаба ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади. В цій лікарні є застаріле обладнання, яке неодноразово ремонтували, проте воно не відповідає класу для інтенсивної терапії хворих на COVID-19, та його недостатньо для забезпечення киснем реанімаційних пацієнтів у разі потреби.

Апарати ШВЛ, які передали приморським медикам Фонд Ріната Ахметова та компанія ДТЕК, - це обладнання експертного класу, вони прості у використанні та в значній мірі виключають людський фактор. Завдяки цьому апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якій лікарні України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. За допомогою інтелектуального режиму апарат сам аналізує стан пацієнта та вибирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню.

«Сьогоднішня ситуація демонструє, що об’єднання зусиль бізнесу, влади та громад для боротьби з пандемією – життєва необхідність. Ще на початку року за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим в країні відреагував на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу, та разом з ДТЕК й іншими бізнесами SCM виділив 300 млн гривень на забезпечення регіонів засобами для боротьби з коронавірусом. Сьогодні ми передаємо Приморській ЦРЛ три апарати штучної вентиляції легень Amoul Т7. Це висококласне реанімаційне обладнання допоможе лікарям рятувати пацієнтів з ускладненнями від COVID-19» - підкреслив Маріс Куніцкіс, Генеральний директор ДТЕК ВДЕ.

Медики отримали обладнання в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів». Всього Фонд Ріната Ахметова придбав і передає траншами українським медикам для порятунку життів більш ніж 200 суперсучасних апаратів штучної вентиляції легень.

«Вже сьогодні три апарати ШВЛ будуть встановлені у реанімаційному відділенні Приморської центральної районної лікарні. Ситуація в місті та районі погіршується щодня, отже, ми маємо бути готові рятувати хворих у тяжкому стані. Завдяки системній допомозі від Фонду Ріната Ахметова та компанії ДТЕК, ми почуваємось більш впевненими в тому, що впораємось з додатковими навантаженнями», - зазначив головний лікар КП Приморської ЦРЛ Євген Гогунський.

ДТЕК системно допомагає медичним закладам Приморська та району протягом 3-х років. Раніше в рамках Програми соціального партнерства компанія закупила та поставила в лікарні міста комп’ютерне й медичне обладнання, профінансувала капітальний ремонт сільської амбулаторії в с. Борисівка. У квітні 2020 року Фонд Ріната Ахметова та ДТЕК передали медикам Приморська експрес-тести та засоби індивідуального захисту для протидії розповсюдженню коронавірусу.