Трифанівську сонячну електростанцію ДТЕК ВДЕ введено в експлуатацію

ДТЕК02 серпня 2017

Трифанівську сонячну електростанцію ДТЕК ВДЕ введено в експлуатацію

Операційна компанія ДТЕК ВДЕ ввела в експлуатацію Трифанівську сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 10 МВт в Херсонській області. Станцію підключено до Об’єднаної енергетичної системи України, вона генерує «зелену» електроенергію.

Будівельні роботи на Трифанівській сонячній електростанції розпочалися в березні і завершилися в другій половині липня 2017 року. На СЕС встановлено 37 тисяч сонячних панелей виробництва JA Solar та інвертори компанії АВВ. З 1 серпня станція виробляє електричну енергію та відпускає її в енергосистему України.

Щорічно сонячна електростанція генеруватиме 11-12 млн кВТ∙год «зеленої» електроенергії. Цього достатньо для енергозабезпечення 15 навколишніх селищ. Завдяки роботі Трифанівської СЕС економія викидів СО2 в атмосферу становитиме близько 12 тисяч тон на рік за рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації.

«Трифанівська СЕС – перший проект ДТЕК ВДЕ в сонячній енергетиці. Його підсумки ляжуть в основу стратегії розвитку компанії в цьому сегменті. Для нас було важливо отримати результати саме цього року, - прокоментувала директор бізнесу відновлювальної енергетики ДТЕК Вікторія Сиромятова. – Станцію побудували в рекордні терміни переважно завдяки сприянню керівництва області і району, державної архітектурно-будівельної інспекції та інших служб. Можна з упевненістю говорити, що в Херсонській області створені сприятливі умови для інвесторів».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?