Трифанівську сонячну електростанцію ДТЕК ВДЕ введено в експлуатацію

ДТЕК02 серпня 2017

Трифанівську сонячну електростанцію ДТЕК ВДЕ введено в експлуатацію

Операційна компанія ДТЕК ВДЕ ввела в експлуатацію Трифанівську сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 10 МВт в Херсонській області. Станцію підключено до Об’єднаної енергетичної системи України, вона генерує «зелену» електроенергію.

Будівельні роботи на Трифанівській сонячній електростанції розпочалися в березні і завершилися в другій половині липня 2017 року. На СЕС встановлено 37 тисяч сонячних панелей виробництва JA Solar та інвертори компанії АВВ. З 1 серпня станція виробляє електричну енергію та відпускає її в енергосистему України.

Щорічно сонячна електростанція генеруватиме 11-12 млн кВТ∙год «зеленої» електроенергії. Цього достатньо для енергозабезпечення 15 навколишніх селищ. Завдяки роботі Трифанівської СЕС економія викидів СО2 в атмосферу становитиме близько 12 тисяч тон на рік за рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації.

«Трифанівська СЕС – перший проект ДТЕК ВДЕ в сонячній енергетиці. Його підсумки ляжуть в основу стратегії розвитку компанії в цьому сегменті. Для нас було важливо отримати результати саме цього року, - прокоментувала директор бізнесу відновлювальної енергетики ДТЕК Вікторія Сиромятова. – Станцію побудували в рекордні терміни переважно завдяки сприянню керівництва області і району, державної архітектурно-будівельної інспекції та інших служб. Можна з упевненістю говорити, що в Херсонській області створені сприятливі умови для інвесторів».

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?