ДТЕК ВДЕ увійшла в ТОП-20 інноваційних компаній України

ДТЕК10 Грудня 2018

ДТЕК ВДЕ увійшла в ТОП-20 найбільш інноваційних компаній в Україні завдяки вже реалізованим проектам і тим, які планується почати в найближчому майбутньому. Список ТОП-20 складений журналом «Власть денег».

ДТЕК ВДЕ увійшла в ТОП-20 інноваційних компаній України

«Освоєння поновлюваних джерел енергії - один з ключових пріоритетів ДТЕК. Тому в структурі ДТЕК створена операційна компанія ДТЕК ВДЕ для розвитку проектів в «зеленій» енергетиці. У 2011-2014 рр. в Запорізькій області побудована Ботієвська вітрова електростанція потужністю 200 МВт - найбільша вітроелектростанція в Україні, одна з найбільших у Центральній та Східній Європі. У 2017 р запрацювала Трифанівська сонячна електростанція потужністю 10 МВт в Херсонській області. Зараз ведеться будівництво Приморської ВЕС (200 МВт) і Орловської ВЕС (100 МВт) в Запорізькій області, Нікопольської СЕС (200 МВт) в Дніпропетровській області. ДТЕК ВДЕ планує розширювати портфель об'єктів у сфері «зеленої» енергетики», - зазначили у виданні.

У редакції журналу повідомляють, що при відборі головним критерієм була наявність не тільки інноваційних планів на майбутнє, але і вже успішно реалізованих інновацій у виробничій технології, продукції, що випускається або послуги, що надаються. Також враховувалися роль компанії в життя країни, обсяг інвестицій, вкладених в інноваційні проекти, участь компанії в спеціалізованих виставках і значення впроваджених інновацій для зміцнення економічного і технологічного потенціалу і міжнародного авторитету України.

При складанні рейтингу використовувалися дані з різних відкритих джерел, в тому числі офіційна інформація компаній, повідомлення ЗМІ, думки галузевих експертів.

«Ми прагнули представити в рейтингу по можливості широку регіональну географію компаній і в той же час широкий галузевий спектр. Складаючи топ-20, ми хотіли підкреслити досягнуті позитивні результати і представляємо найбільш інноваційні компанії України в алфавітному порядку, без ранжирування за номерами», - зазначає видання.

У переліку інноваційних компаній України також присутні: Астарта, Богдан Моторс, ВОГ Рітейл, Vodafone Україна, Інтергал-Буд, KNESS, «Кліар Енерджі», Mastercard, Nokian Tyres, САН ІнБев Україна, Укрбуд, Укрлендфармінг і інші.

ТОП-20 інноваційних компаній України

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?