Нова система освітлення на ММК ім. Ілліча економить 60% електроенергії

ДТЕК27 Грудня 2018

Результати енергоефективного проекту з модернізації освітлення в листопрокатному цеху на ММК ім. Ілліча підтвердили очікування металургів. 60% електроенергії економлять 2,2 тис. енергоефективних LED-світильників.

Нова система освітлення на ММК ім. Ілліча економить 60% електроенергії

Таке технічне рішення дозволить ММК ім. Ілліча за рік зберегти 7,2 млн кВт∙г на суму 11,3 млн грн. і скоротити викиди в еквіваленті 6440 тон СО2.

«Найголовніша мета проекту з модернізації освітлення досягнута – ми поліпшили умови праці для наших металургів і підвищили промислову безпеку. Рівень освітленості відповідає санітарним вимогам – від 200 до 750 люкс на різних ділянках виробництва. Модернізацію системи освітлення профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО», – розповів генеральний директор ММК ім. Ілліча Тарас Шевченко.

«Перехід на LED-освітлення для промислових підприємств – один з найпростіших способів істотно скоротити витрати на електроенергію. Енергосервісна компанія (ЕСКО) не тільки фінансує і виконує проект «під ключ», а й гарантує економію від 60 до 90% електроенергії на освітленні. Енергосервіс дозволяє підприємству-замовнику не відволікати власні кошти і ресурси на виконання таких ефективних проектів, а зосередитися на розвитку основного виробництва», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?