ДТЕК встановить на алеях ботанічного саду сонячні ліхтарі

ДТЕК21 квітня 2018

ДТЕК встановить на центральній алеї київського Ботанічного саду імені академіка А. Фоміна вуличні світильники, обладнані сонячними панелями. Вони будуть повністю автономні від міських електричних мереж.

ДТЕК встановить на алеях ботанічного саду сонячні ліхтарі

«В минулому році ДТЕК підписав партнерську угоду з Київським національним університетом ім. Т. Шевченка в сфері підготовки фахівців. Розвиваючи цю співпрацю, ми вирішили в цьому році привести в порядок центральну алею Ботанічного саду імені академіка А. Фоміна, який є частиною університетського комплексу. Установка сонячних ліхтарів дозволить зробити алею безпечнішою в темний час доби, при цьому ботсад не нестиме додаткові витрати на електроенергію. Технології відновлюваної енергетики та енергоефективності - це майбутнє українських міст. І ми в ДТЕК намагаємося максимально наблизити це майбутнє конкретними діями - від системних проектів з будівництва нової «зеленої» генерації в країні до таких простих дій, як установка міського сонячного освітлення в рамках наших волонтерських програм, - зазначив Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Перші світильники зароблять на початку травня, вони будуть встановлені в нижній, самої слабоосвещенном частини ботанічного саду. В цілому роботи з благоустрою центральної алеї планується завершити в 2019 р

Паралельно з монтажем освітлення, співробітники ДТЕК провели в ботсаду традиційне корпоративне «суботник», який компанія організовує вже протягом 6 років поспіль. Працівники київського офісу висадили саджанці дерев, встановили нові паркові лавки і прибрали територію парку. Аналогічні волонтерські акції пройшли ще в 22 населених пунктах України, де працюють підприємства ДТЕК, всього в них взяли участь більше 3,3 тисяч чоловік.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?