Проєкт європейського масштабу: ДТЕК запустив Покровську СЕС потужністю 240 МВт

ДТЕК31 Жовтня 2019

ДТЕК запустив в роботу Покровську сонячну електростанцію (240 МВт), яка є другою за потужністю СЕС в Європі. Станція в Дніпропетровській області забезпечить екологічно чистою енергією 200 тисяч домогосподарств, буде сприяти скороченню викидів в атмосферу і зміцнить енергонезалежність України.

Проєкт європейського масштабу: ДТЕК запустив Покровську СЕС потужністю 240 МВт

Покровська СЕС буде щорічно виробляти 400 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії, якої достатньо для забезпечення 200 тисяч приватних будинків або квартир. Завдяки роботі станції викиди СО2 в атмосферу будуть скорочені на 420 тис. тонн в рік, що можна порівняти з викидами понад 200 тис. автомобілів.

Покровська СЕС - проєкт, реалізований українськими компаніями і фахівцями. У будівництві брали участь 16 підприємств, які отримали замовлення на суму 48 млн євро. З моменту старту будівельних робіт до введення об'єкта в експлуатацію пройшло близько 6 місяців. Уже в жовтні СЕС почала генерувати зелену електроенергію.

«Для ДТЕК Покровська СЕС – це знак якості і підтвердження зростаючої експертизи. Використовуючи досвід попередніх проєктів, ми зібрали професійну команду, обрали і встановили на станції електрообладнання кращих світових виробників, забезпечили успішну інтеграцію СЕС в енергосистему країни. Це на 100% національний проєкт, побудований українцями для українців, - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. - Покровська СЕС - третій проєкт компанії в геліоенергетиці, інвестиції в який склали 193 млн євро. ДТЕК в черговий раз підтвердив статус найбільшого національного інвестора в чисту, відновлювану генерацію».

Покровська СЕС складається з 840 тис. сонячних панелей виробництва компанії Risen (КНР), яка входить в ТОП-3 кращих виробників сонячних панелей згідно з рейтингом Bloomberg. Розташована в Нікопольському районі на території відпрацьованого кар'єру з видобутку руди (437 га). Це малопридатні для сільського господарства землі, які знову будуть приносити користь країні у вигляді чистої енергії.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?