ДТЕК запустив мережу швидкісних зарядок для електромобілів STRUM

ДТЕК01 червня 2018

Енергетична компанія ДТЕК запустила мережу швидкісних зарядних станцій для електромобілів під брендом STRUM. Середній час зарядки електромобіля на інноваційних станціях складе усього 25-50 хвилин у залежності від технічних характеристик і стану батареї електромобіля. Поява такої інфраструктури сприятиме розвитку електротранспорту в Україні.

ДТЕК запустив мережу швидкісних зарядок для електромобілів STRUM

Перші 8 станцій вже почали роботу в Києві у тестовому режимі. Електрозаправки розташовуються на паркінгах найбільших торгових і бізнес-центрів столиці, а також АЗК однієї з українських мереж. До кінця червня мережа розшириться до 10 швидкісних станцій (див. перелік нижче).

У подальших планах ДТЕК – інсталювати швидкісні зарядки на трасах, що з'єднують Київ з найбільшими містами України. Таким чином власники електромобілів отримають можливість здійснювати поїздки на великі відстані без тривалих зупинок.

Станції STRUM потужністю 50 кВт дають можливість зарядити електромобіль у рази швидше, ніж від звичайної розетки або малопотужних станцій змінного струму попередніх поколінь. У середньому 15-20-хвилинна зарядка авто забезпечить близько 50-100 км пробігу. Обладнання, що використовується, виробництва міжнародної компанії ABB має 21 європейський сертифікат якості, що гарантує не тільки швидкість, але і безпеку процесу зарядки.

Для зручності користування новими станціями розроблено мобільний додаток STRUM Charging, який заснований на діджитал-рішеннях європейських розробників і аналогічний додаткам, використовуваним у 15 країнах світу на 9 000 електрозарядок. STRUM Charging вже доступний для скачування у PlayMarket і App Store.

«Створення сонячних і вітрових станцій, електрозарядної інфраструктури, роздрібних енергоефективних продуктів – це приклади конкретних дій ДТЕК з розвитку нової енергетики України. Сьогодні енергетика стає джерелом інноваційних, цифрових технологій для інших сфер економіки. Вона підвищує рівень комфорту життя людей, розвиваючи побутові послуги енергоменеджменту. Нарешті, нова енергетика відіграє вирішальну роль у декарбонізації – підвищенні екологічності країн і міст. Це збігається з орієнтирами, які визначив для себе ДТЕК у своїй довгостроковій стратегії. Сьогодні ми створюємо власні рішення і кооперуємося з провідними світовими компаніями, щоб впроваджувати в Україні енергетичні проекти нового покоління», – зазначив заступник директора зі стратегії та розвитку бізнесу ДТЕК Олександр Онищенко.

Адреси швидкісних електрозарядок STRUM

(Актуальна інформація на нашому сайті strum.dtek.com і в додатку STRUM Charging):

1. ЦУМ, вул. Хрещатик, 38, підземний паркінг (мінус перший поверх).

2. БЦ 101 Tower, вул. Льва Толстого, 57, третій ярус паркінгу.

3. БЦ IQ, вул. Болсуновських, 13-15, підземний паркінг (мінус перший поверх).

4. ТРЦ Проспект (гіпермаркет Ашан), вул. Гната Хоткевича 1В, відкритий паркінг.

5. ТРЦ Домосфера, Столичне шосе, 101, відкритий паркінг.

6. ТРЦ Магелан, пр-т Академіка Глушкова 13В, відкритий паркінг.

7. ТРЦ РайОN, вул. Миколи Лаврухіна, 4, третій ярус паркінгу.

8. БЦ Astarta, вул. Ярославська, 58, паркінг, в'їзд з боку вул. Нижній Вал.

9. Один зі столичних АЗК (відкриття до кінця червня).

10. Один зі столичних ТЦ (відкриття до кінця червня).

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?