ДТЕК і Vestas починають будівництво Орловської ВЕС потужністю 100 МВт

ДТЕК12 Грудня 2018

ДТЕК ВДЕ і датська компанія Vestas, світовий лідер з виробництва вітротурбін, уклали договір на будівництво Орловської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт. Орловська ВЕС - третій проект ДТЕК у вітроенергетиці, що стартував у 2018 році. Завдяки реалізації всіх запланованих проектів потужності компанії в вітрової генерації до кінця наступного року досягнуть 500 МВт.

ДТЕК і Vestas починають будівництво Орловської ВЕС потужністю 100 МВт

Інвестиції в Орловську ВЕС перевищать 135 млн євро. Станція розташується на Азовському узбережжі в Запорізькій області. На ВЕС будуть змонтовані 26 вітротурбін Vestas потужністю 3,8 МВт кожна. Ця модель зібрана на платформі, яка вже відмінно себе зарекомендувала в Україні, як за вітродинамічними характеристиками, так і за видачею електричної потужності в мережу. Зараз на майданчику Орловської ВЕС закінчуються підготовчі роботи, активне будівництво почнеться вже в січні і триватиме до кінця 2019 року.

«Партнерство з Vestas - символічне для ДТЕК. З нього почався перший проект компанії у відновлюваній енергетиці - Ботієвська вітрова електростанція, яка сьогодні виробляє більше 60% всієї електроенергії з вітру в Україні. Вона є еталоном для проектування і будівництва вітроелектростанцій в країні, показники ефективності ВЕС перевищують середньосвітові. Ми впевнені, що Орловська ВЕС, побудована в партнерстві з Vestas, буде працювати так само ефективно», - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. - Сукупно в поточному році ми запустили будівництво 500 МВт нових сонячних і вітрових електростанцій. Інвестиції, залучені компанією в галузь за останні два роки, склали близько 700 млн євро. У 2019 ми плануємо збільшити портфель ВДЕ до 1 000 МВт. Це вклад компанії в реалізацію енергетичних та екологічних цілей України, а також в інноваційну трансформацію енергосистеми країни».

Щорічно Орловська ВЕС буде виробляти близько 380 млн КВт ∙ год «зеленої» електроенергії. Такої кількості електроенергії достатньо для забезпечення потреб в електриці близько 200 тисяч домогосподарств. Генерація зеленої електроенергії Орловської ВЕС допоможе скоротити викиди СО₂ на 400 тис. тонн на рік. Завдяки будівництву ВЕС в регіоні будуть створені кілька сотень тимчасових і десятки постійних робочих місць.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?