На 85% підвищено ефективність освітлення ВРП на ДТЕК Криворізькій ТЕС

ДТЕК08 Січень 2019

На ДТЕК Криворізькій ТЕС виконано енергоефективний проект по частковій модернізації системи освітлення відкритого розподільного пристрою (ВРП) 150/330 кВ. Сучасні LED-світильники економлять 85% електроенергії на освітленні в порівнянні зі старими ксеноновими прожекторами.

На 85% підвищено ефективність освітлення ВРП на ДТЕК Криворізькій ТЕС

«Проект модернізації профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО. 15 LED-прожекторів, встановлені на 9 щоглах, повністю освітлюють силове обладнання, газові реле, роз'єднувачі і вимикачі, кабельні муфти, проїзди і проходи між обладнанням, стоянку транспорту. На майданчику ОРУ 150/330 кВ забезпечений нормативний рівень освітленості. За рік нові світильники заощадять підприємству 550 тис. кВт∙г електроенергії на власні потреби на суму 900 тис. грн.», – розповів директор ДТЕК Криворізької ТЕС Сергій Шовгеля.

«Проекти модернізації освітлення на таких складних промислових об'єктах як ТЕС дозволяють зробити роботу персоналу більш комфортною і безпечною. Відповідно, підвищується і надійність роботи самої станції, яка є однією з ключових в енергосистемі України. В даному ж проекті застосовані світильники, аналогічні тим, що можуть використовуватися для міського вуличного освітлення», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Нагадаємо, що ДТЕК ЕСКО профінансував виконав вже 9 проектів з модернізації електроосвітлення із застосуванням LED: 3 проекти на Добропільської ЦЗФ, освітлення на Павлоградської ЦЗФ, Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча Групи Метінвест, Ладижинській, Запорізькій, Придніпровської та Криворізької ТЕС. Економія електроенергії за такими проектами становить від 60 до 90% в порівнянні зі старими системами освітлення.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?