меню

Група ДТЕК отримала два Еко-Оскари за системну й послідовну природоохоронну діяльність

Так, ДТЕК Мережі отримали нагороду за «Збереження біологічного різноманіття на підприємствах компанії». Експерти-екологи оцінили зусилля ДТЕК Мережі зі збереження популяції білих лелек в Україні: компанія у п’яти регіонах країни встановила 237 спеціальних захисних конструкцій, що оберігають гнізда птахів від ураження струмом. Досвід ДТЕК Мережі підтверджує, що збереження біологічного різноманіття можливо не тільки на об’єктах природно-заповідного фонду, але й на урбанізованих територіях.

ДТЕК Нафтогаз, який видобуває природний газ, використовуючи інноваційні технології на кожній ланці виробництва, отримав нагороду за «Інновації та впровадження новітніх технологій». Відповідальне ставлення до навколишнього природного середовища, охорони праці та промислової безпеки — ключові принципи роботи компанії. Системні інвестиції у впровадження інновацій дозволяють ДТЕК Нафтогаз не тільки збільшувати видобуток газу і працювати на енергонезалежність України, а й робити це з мінімальним впливом на довкілля.

«Стратегічне завдання Групи ДТЕК — впровадження сучасних технологій і найкращих практик для мінімізації впливу виробництва на довкілля та для збереження біорізноманіття. Задля цього всі інвестиційні проєкти ДТЕК мають складову сталого розвитку. Дуже приємно та надихає, що фахівці галузі високо оцінили наші зусилля. Ми впевнені, що з кожним роком все більше компаній будуть долучатися до відповідального інвестування. Адже позитивний вплив будь-якого бізнес-проєкту на людей, громаду, територію є важливою складовою успішності сучасного бізнесу й підтримки його з боку клієнтів та громадян», — зазначив директор зі сталого розвитку ДТЕК Олександр Кучеренко.

Збереження біорізноманіття відповідає принципам Глобального договору ООН, яких дотримується Група ДТЕК у галузі охорони довкілля. Як відповідальний бізнес, ДТЕК інтегрував цілі сталого розвитку ООН у свою ESG стратегію.

«ECОtransformation-2020» (ЕКОтрансформація) має за мету сприяти формуванню нової системи цінностей, підтримувати лідерів бізнес-спільноти, які попри економічні труднощі продовжують піклуватися про довкілля  та втілювати в життя принципи сталого розвитку.