ДТЕК працює виключно в правовому полі та вважає опубліковану заяву АМКУ адміністративним тиском на приватний бізнес

ДТЕК02 червня 2020

ДТЕК не отримував попередні висновки розслідування АМКУ та вважає публікацію результатів із звинуваченнями на адресу компаній «ДТЕК Західенерго» та «Д.Трейдінг» передчасною та частиною цілеспрямованої замовної кампанії проти ДТЕК та адміністративним тиском на приватний бізнес. ДТЕК на ринку електричної енергії працює виключно в правовому полі та в законодавчих рамках, які встановлені НКРЕКП та погоджені Антимонопольним комітетом України.

Сьогодні,  2 червня, Антимонопольний комітет України проінформував про завершення збору та аналізу доказів у справі щодо монопольного положення ДТЕК та порушення законодавства про захист економічної конкуренції АО «ДТЕК Західенерго» та ТОВ «Д.Трейдінг» в торговій зоні «Острову Бурштинської ТЕС».

Компанія вважає озвучені АМКУ попередні висновки про монопольне (домінуюче) становище ДТЕК на «регіональному ринку комерційного продажу електричної енергії та балансування в години як мінімального, так і максимального навантаження» в торговій зоні острова «Бурштинської ТЕС» необґрунтованими та безпідставними. Деталі за посиланням: https://www.d.trading/news/dtek-pratsyue-viklyuchno-v-pravovomu-poli-ta-vvazhae-opublikovanu-zayavu-amku-administrativnim-tiskom-na-privatniy-biznes/

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК