ДТЕК отримав прибуток завдяки зростанню видобутку та зміні світових цін на енергоносії

ДТЕК06 Грудня 2018

Фінансові результати ДТЕК у 2018 р. покращилися завдяки зростанню світових біржових котирувань на вугілля і газ, а також мільярдним інвестиціям у збільшення обсягів виробництва.

Ціна вугілля за останні 2 роки на світовому ринку виросла більш ніж у два рази ­– з $42 до $100 за тонну. Тільки з початку року ціна природного газу зросла з $250 до $330 за тис. куб. м.

Інвестиції у виробництво дозволяють компанії нарощувати обсяги реалізації продукції. За 13 років роботи компанія інвестувала у розвиток понад $7,6 млрд.

Зокрема, у вугільну галузь ДТЕК інвестував майже $3 млрд, що дозволило компанії з 2004 по 2017 рр. наростити видобуток майже у 2 рази – до 24,8 млн тонн. Це забезпечило стабільну роботу енергосистеми України в умовах дефіциту вугілля.

Інвестиції у газовидобуток дозволили компанії збільшити виробництво у 3,3 рази з 2013 р. – до 1,65 млрд куб. м природного газу щорічно. ДТЕК став найбільшою приватною газовидобувною компанією в Україні.

Підприємства групи ДТЕК серед найбільших платників податків країни: у 2017 р. вони заплатили 22,5 млрд грн податків до бюджетів різного рівня.

Як повідомлялося, згідно зі звітом компанії, за дев'ять місяців 2018 р. EBITDA (операційний прибуток до сплати відсотків, податків і амортизації) склала 19,0 млрд грн. Дохід групи ДТЕК за січень-вересень – 119,8 млрд грн, чистий прибуток – 3,4 млрд грн.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?