ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тис. тонн антрациту з ПАР, перші відвантаження очікуються в червні

ДТЕК підтвердив закупівлю 600 тис. тонн вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн т. Прибуття першого судна в Україну із 75 тис. тонн антрациту очікується в червні. Паливо буде відвантажено на антрацитові ТЕС ДТЕК, які будуть включатися в роботу для підтримки стабільності енергосистеми України.

«В історії України це перший прецедент закупівлі на далеких ринках таких істотних обсягів антрациту в такі стислі терміни. Ця угода є першим кроком у реалізації стратегії компанії щодо забезпечення власних ТЕС вугіллям антрацитової групи в умовах блокади», – сказав директор із комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Таким чином, ДТЕК починає формувати запаси антрациту на своїх ТЕС для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2017–2018. Зараз для накопичення антрациту тимчасово зупинені Криворізька та Придніпровська ТЕС компанії. За потреби покрити дефіцит потужності в енергосистемі станції будуть підключатися в роботу за командою диспетчерів ОЕС України.

Зараз основне навантаження лягає на вугілля газової групи. Проблем із забезпеченням марки Г на ТЕС ДТЕК немає. Компанія переглянула плани роботи вугільних підприємств у 2017 році в бік збільшення видобутку вугілля газової групи. Вугілля газової групи видобувається на шахтах, які розташовані на підконтрольній території. З 1 квітня на склади ТЕС ДТЕК надійшло 500 тис. т вугілля марки Г.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК