меню

ДТЕК розпочав співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії

ДТЕК розпочав співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії

Меморандум передбачає можливості в сфері торгівлі енергетичними ресурсами, реалізації спільних проєктів на закордонних ринках, в тому числі, інвестиції в енергетичні активи.

Першим кроком в межах співробітництва ДТЕК з HEP d.d. планується тестова поставка електроенергії дочірньою компанією ДТЕК Hungary Power Trade хорватській компанії обсягом до 2,5 тис. МВт-г в жовтні цього року. Наступного року обсяг торгівлі може сягнути до 1,3 млн МВт-г.

«Вихід на закордонні ринки, міжнародне партнерство – один з векторів довгострокової стратегії ДТЕК. Сьогодні ми вже співпрацюємо з понад 20 європейськими компаніями в галузі трейдінгу енергоресурсами, що підтверджує статус ДТЕК як надійного міжнародного партнера. Підписання меморандуму про співробітництво з компанією HEP d.d., лідером енергетики Хорватії, це черговий крок в розширенні нашої присутності на європейських енергетичних ринках. Ми розглядаємо це як ще один етап зближення української та європейської енергосистем, що є запорукою зміцнення енергетичної безпеки України», – зазначив Максим Тімченко.

«Ми очікуємо, що наша співпраця сприятиме зростанню і досягненню кращих бізнес-результатів. Наше партнерство також забезпечить вагомий внесок у досягнення стратегічних цілей Хорватії, таких як диверсифікація джерел енергозабезпечення та зміцнення енергетичної безпеки і стабільності Хорватії. У сфері відновлюваної енергетики і ДТЕК, і HEP d. d. вже досягли значного прогресу за останні кілька років. У розвитку «зеленої» енергетики ми бачимо великі можливості для інтенсивної співпраці», – сказав Фране Барбарич.

Під час зустрічі Андрей Пленкович і Максим Тімченко обговорили питання взаємодії Хорватії та України в галузі енергетики, зокрема, об’єднання зусиль навколо інтеграції енергетичних ринків та залучення інвестицій.