ДТEК Енерго продовжує переговори про реструктуризацію позик

ДТЕК21 Вересень 2020

ДТEК Енерго продовжує переговори про реструктуризацію позик

ДТЕК Енерго і ШУ Обухівська знаходяться в діалозі з кредиторами щодо умов довгострокової реструктуризації позик. Компанія напрацювала значний досвід роботи в кризових умовах, які були спричинені зовнішніми геополітичними та макроекономічними факторами. Незважаючи на всі складнощі, менеджмент й акціонери компанії завжди дотримувались чіткого принципу – повага прав кредиторів. Цього принципу компанія дотримується і сьогодні, в новому переговорному процесі з власниками позик.

«Сьогодні енергетика в багатьох країнах світу все ще знаходиться під впливом пандемії коронавірусу COVID 19 – споживання енергоресурсів не відновлено в попередніх обсягах, ціновий спад на сировинні товари повністю не пройдений. Стан справ в Україні погіршений також локальною кризою в галузі. В цих умовах компанія вживає заходів щодо стабілізації ситуації та збереження безперервності виробничих процесів, а також з пошуку рішення довгострокової реструктуризації боргу. Ми розуміємо, що кредитори в такій ситуації використовують всі можливі методи захисту своїх інтересів», – заявив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

18 вересня 2020 року Сбербанк Росії пред'явив DTEK Energy B.V. вимогу погашення простроченої заборгованості та отримав визначення голландського суду про вжиття забезпечувальних заходів щодо деяких активів DTEK Energy B.V. в Голландії.

Дані дії не впливають на поточну діяльність компанії з видобутку вугілля і виробництва електроенергії. ДТЕК Енерго продовжує працювати безперебійно і здійснює планову підготовку до опалювального сезону 2020/2021 років.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК