ДТЕК – у ТОП-25 лідерів цифровізації України за версією журналу «Власть денег»

ДТЕК04 червня 2020

Діловий журнал «Власть денег» представив спеціальний рейтинг найкращих українських компаній - лідерів діджиталізації. Він об'єднав 25 компаній з різних галузей економіки, що успішно реалізують програми діджиталізації та впроваджують цифрові технології у свою повсякденну діяльність.

ДТЕК – у ТОП-25 лідерів цифровізації України за версією журналу «Власть денег»

Разом з компанією ДТЕК, що з 2018 року взяла курс на системну цифрову трансформацію всіх напрямів свого бізнесу, лідерами діджиталізації були названі EPAM, IDS Borjomi Ukraine, Microsoft Україна, Метінвест Діджитал, Київстар, ПУМБ, Кернел, навіть Міністерство цифрової трансформації України, та інші.

При відборі враховувалися масштаби діяльності у сфері діджиталізаціі, її важливість для посилення технологічного потенціалу України, а також обсяги відповідних інвестицій - вже здійснених і запланованих. «Складаючи ТОП-25, ми хотіли підкреслити, що ці компанії зміцнюють конкурентоспроможність української економіки», - йдеться в анотації.

За словами Дмитра Осики, керівника інформаційно-цифрових технологій та програми MODUS з цифрової трансформації ДТЕК, компанія наразі є важливим гравцем на полі цифрової трансформації, адже ДТЕК першим розпочав діджитал-апгрейд в українській енергетиці. «У 2018-ому ми починали зі стратегії, нашої «Book of Dreams», а зараз ми довели на реальних проектах, що мрії – це тільки стартова точка, а далі вони трансформуються у перемоги на шляху до потужного цифрового перезавантаження української енергетики. Наприклад, одним з яскравих результатів нашого першого року роботи стала побудова підземної інфраструктури зв'язку (Wi-Fi) на глибині 500 м в шахті. Це перший подібний проект в Україні і один з перших в Європі», - зазначив Дмитро Осика.

Стратегічно програма MODUS охоплює всі основні виробничі та адміністративні процеси компанії — видобуток газу та вугілля, виробництво та дистрибуцію електроенергії, логістику та закупки, клієнтські сервіси, управління персоналом, відновлювальні джерела енергії тощо. Процес цифрової трансформації розділено на три хвилі та 11 модулів (напрямів). Перша об’єднала проекти з цифрової трансформації шахти, ТЕС, мереж, логістики та HR. Реалізація другої хвилі також стартувала. Це проекти в напрямах Цифровий офіс, Цифрове родовище, Цифрова аналітика та Цифрові закупівлі. І вже розпочато підготовку проектів третьої хвилі з цифрової трансформації у сфері клієнтських послуг та відновлювальних джерел енергії. Амбітна ціль програми — у 2025+ році стати цифровим підприємством, де люди та цифрові технології доброзичливі один до одного та успішно співпрацюють.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК