Добропільська ЦЗФ за рік заощадила на електроосвітленні 2 млн грн

ДТЕК19 Липень 2018

ДТЕК Добропільська ЦЗФ за рік заощадила 90% електроенергії на освітленні головного корпусу підприємства. Завдяки енергоефективному проекту, який був виконаний в липні 2017 року, підприємство зменшило споживання електроенергії на 1,1 млн кВт ∙ г, зменшивши свої платежі за електрику на 2 млн грн.

Добропільська ЦЗФ за рік заощадила на електроосвітленні 2 млн грн

Економія була досягнута в результаті першого енергосервісного проекту з модернізації системи електроосвітлення. Рік тому енергосервісна компанія ДТЕК ЕСКО профінансувала і встановила 340 економічних LED-ламп в головному корпусі ЦЗФ, а також замінила 6 км кабельних мереж. Рівень освітленості на підприємстві зріс в 3 рази, що поліпшило комфорт для співробітників і промислову безпеку. Всі світильники пожежобезпечні і вологозахищені.

«Ті розрахунки і плани, які ми робили разом з колегами з ДТЕК ЕСКО рік тому, підтвердилися на практиці. Не вкладаючи власних коштів, за допомогою енергосервісу наше підприємство отримало економію і сучасну систему освітлення за кращими стандартами», – каже головний енергетик ДТЕК Добропільської ЦЗФ Олександр Ярмоленко.

«Проект на Добропільській ЦЗФ показав, що модернізувати системи електроосвітлення за допомогою енергосервісу вигідно для підприємства-замовника. Такі проекти легко масштабувати. Ми вже виконали для ЦЗФ другий проект – з модернізації освітлення на ділянці конвеєрних галерей, і готуємося до виконання третього, нарощуючи економію. Систему електроосвітлення ми вже модернізували і для Павлоградської ЦЗФ», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

«Для нас енергоефективність – це не тільки економія електроенергії і коштів для підприємства. Пріоритетними для нас є проекти, які дозволяють підвищити промислову безпеку, поліпшити умови праці для наших співробітників. Модернізація підприємства з допомогою механізму енергосервісу дозволяє всі ці завдання вирішувати. Тому на досягнутому ми не зупиняємося, а плануємо нові енергоефективні проекти», – сказала директор ДТЕК Добропільської ЦЗФ Надія Судак.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?