Суд вдруге не підтвердив обґрунтованість підозр співробітникам ДТЕК

ДТЕК16 серпня 2019

Сьогодні, 16 серпня 2019 року, до Солом’янського районного суду міста Києва добровільно і без примусу прибув другий співробітник компанії ДТЕК у супроводі сторони захисту. Обвинувачення НАБУ є безпідставними, тому співробітник був готовий відповісти на усі запитання і захищати себе та компанію під час судового розгляду.

В результаті суд відхилив клопотання НАБУ про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою другого із співробітників ДТЕК, яким оголошено підозри у справі Національного антикорупційного бюро. За підсумками судового засідання запобіжним заходом призначено заставу у сумі 9,6 млн грн.

Раніше, 14 серпня 2019 року, суд обрав аналогічний вид запобіжного заходу першому співробітнику компанії.

Послідовна позиція суду свідчить, що оголошені НАБУ співробітникам ДТЕК підозри є необґрунтованими, а матеріали досудового розслідування не підтверджують тих резонансних заяв, які публічно роблять представники бюро.

Виходячи із згаданих рішень, суд прийняв до уваги аргументи сторони захисту, що свідчать про безпідставність оголошених підозр.

Як повідомляла компанія, одразу після оголошення підозр співробітники ДТЕК заявили про свою повну готовність до співпраці з органами досудового слідства задля швидшого встановлення істини. Вони добровільно прибули до НАБУ для участі в процесуальних діях, дали вичерпні відповіді на запитання представників бюро.

ДТЕК наголошує на порядності та високому, визнаному у галузі, професіоналізмі своїх співробітників. Компанія надає та надавитиме їм повну правову підтримку для захисту їх прав, честі та ділової репутації.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?