Директором з інновацій ДТЕК призначений Емануеле Вольпе

ДТЕК06 серпня 2018

Для пошуку та впровадження новаторських технологій і цифрових клієнтських рішень напередодні запуску конкурентного ринку електроенергії в Україні ДТЕК розпочинає формування нової функції управління інноваціями.

Директором з інновацій ДТЕК призначений Емануеле Вольпе

На позицію директора з інновацій компанія запросила Емануеле Вольпе. Здобувши освіту в галузі аерокосмічної техніки в політехнічному університеті Мілана, Емануеле керував проектами в міжнародних машинобудівних і інжинірингових компаніях HIRSCH Group і Amec Foster Wheeler. Останні 10 років працював у найбільшій енергетичній компанії Enel, яка присутня у 34 країнах світу. Він очолював напрямок інновацій в одній із дочірніх компаній Enel і керував регіональним Innovation Hub.

«Я бачу три напрямки роботи дирекції. Створення відповідної культури відкритих інновацій — взаємодія внутрішнього потенціалу компанії із зовнішніми інноваційними екосистемами. Це перша і головна моя задача. Другий напрямок — партнерство і пошук інноваційних рішень шляхом створення ефективних спільнот. Тобто: об'єднати носія нової ідеї і представників бізнесів Групи ДТЕК. Такий формат дозволяє найбільш швидко адаптувати нові рішення для потреб підприємств. Третя — це «стартапи» — вирощування і пошук нових технологій для оперативної інтеграції в бізнес і створення нових продуктів», — поділився очікуваннями директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.

«ДТЕК зміг вибудувати внутрішнє середовище, яке готове приймати зміни і розвивати нові напрямки. Протягом 13 років роботи ДТЕК зазнав істотної еволюції. Від об'єднання окремих вугільних, генеруючих і дистрибуційних підприємств до стійкої, ефективної і монолітної системі, здатної швидко адаптуватися до будь-яких потрясінь. Ми виховали культуру бережливого виробництва, яка спирається на експертизу і ініціативу співробітників. Це фундамент нашої ефективності. Створення функції управління інноваціями — наш наступний крок на шляху змін та підготовки компанії до роботи в новому конкурентному ринку», — прокоментував призначення генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Раніше у 2018 році директором з фінансів і стратегії ДТЕК був призначений Франк Зіберт (Німеччина), а Філіп Лекебуш (Німеччина) очолив команду ДТЕК ВДЕ.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?