Звинувачення на адресу ДТЕК ініційовані противниками конкурентного ринку та європейського вибору України

ДТЕК22 червня 2020

ДТЕК виступає за відкритий публічний діалог всіх учасників ринку для пошуку виходу з системної кризи в галузі. Всі звинувачення на адресу ДТЕК безпідставні та ініційовані противниками європейського курсу України, опонентами вільного конкурентного ринку.

У відповідь на публікацію С. Лещенко фотокопій текстів, приписуваних авторству ДТЕК, і дедалі частіші спроби звинуватити ДТЕК в діях, спрямованих на односторонню зміну ринкових умов, компанія заявляє:

• Фейкова інформація та опубліковані фотокопії текстів, а також безпідставні звинувачення на адресу ДТЕК – це частина розгорнутої інформаційної кампанії проти ДТЕК на замовлення прихильників адміністративного втручання в роботу ринку, яке почалося у вересні 2019 року і негативно вплинуло на всю енергетичну галузь України.
  • Штучні обмеження на ринках електроенергії, ручне регулювання та адміністративне втручання в роботу енергоринку, відсутність реагування на маніпуляції, які спотворювали ринкову конкуренцію – все це призвело до наймасштабнішої кризи в енергетиці за всю історію незалежної України.
  • ДТЕК виступив ініціатором відкритого діалогу між усіма учасниками ринку та неодноразово публічно представляв своє бачення необхідних дій для подолання кризи в енергетиці. Ми впевнені, що український споживач не може бути заручником ручного, непрофесійного, адміністративного втручання в роботу енергоринку.

ДТЕК завжди відстоював і буде відстоювати європейський вибір України, ринкові, прозорі і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх.

ДТЕК вимагає вибачень і залишає за собою право звернутися до суду для захисту репутації, честі та гідності компанії.

Офіційна позиція ДТЕК представлена для публічного доступу і обговорення на сайті компанії:

Всі ініціативи ДТЕК, бачення вирішення проблем в галузі були публічно озвучені на онлайн прес-брифінгу генерального директора ДТЕК Максима Тімченка, 14 квітня 2020 року:

З виступами керівників компанії на засіданнях Антикризового енергетичного штабу, в рамках засідань профільного комітету Верховної Ради України, на Українському енергетичному форумі та інших індустріальних заходах ви можете ознайомитися за посиланнями:

З оцінками керівників компанії поточної ситуації ви можете ознайомитися за посиланнями:

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК