ДТЕК Енерго вживає термінові заходи задля мінімізації негативних економічних наслідків кризи

ДТЕК28 Березень 2020

В умовах наростаючої економічної кризи, спричиненою пандемією коронавірусу COVID 19, спаду світових фінансових ринків й обвалу цін на сировинні товари, з метою мінімізації негативних економічних наслідків ДТЕК Енерго вживає надзвичайних заходів і призупиняє виплати купона за єврооблігаціями та процентів за банківським боргом.

Розроблений ДТЕК Енерго план із реагування на кризисні явища містить заходи з мінімізації негативних економічних наслідків в умовах наростаючої економічної кризи через пандемію коронавірусу COVID 19, та є необхідним для забезпечення роботи підприємств, для захисту здоров’я співробітників, для збереження безперервності виробничих процесів в умовах надзвичайної ситуації.

«25 березня уряд України запровадив режим надзвичайної ситуації у всіх областях та прийняв рішення про продовження карантину до 24 квітня 2020 року. Це означає, що компанія ДТЕК Енерго повинна негайно вжити всі необхідні заходи для максимальної концентрації ресурсів та гарантувати безперервність виробничих процесів аби забезпечити українців світлом та теплом на період карантину. Наша відповідальність – забезпечити енергонезалежність та енергобезпеку України у цій ситуації», – зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

ДТЕК Енерго розроблює Пропозицію по введенню «standstill» та реструктуризації боргу по відношенню до випуску єврооблігацій та звертається з проханням до держателів єврооблігацій та банківського боргу підтримати компанію у цьому складному рішенні. Сьогодні критично важливо об’єднати зусилля у боротьбі з пандемією COVID-19.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК