На період карантину ДТЕК Енерго переводить ТЕС на ізольований режим роботи

На період карантину ДТЕК Енерго переводить ТЕС на ізольований режим роботи

Для співробітників будуть створені всі необхідні соціально-побутові умови для комфортної роботи і відпочинку на території підприємств. Люди будуть забезпечені повноцінним триразовим харчуванням і необхідним медичним супроводом за рахунок коштів компанії. Команди енергетиків, які будуть перебувати на підприємствах, формувалися в добровільному порядку.

«Пандемія коронавірусу - серйозний виклик для нашої компанії і всієї країни. Ми розуміємо, що ТЕС - це підприємства критичної інфраструктури, які повинні завжди працювати. Електроенергія - це продукт першої необхідності, нарівні з водою і хлібом. Тому ми вивчили успішний досвід Китаю по ізоляції підприємств в період карантину та прийняли рішення за таким же принципом ізолювати частину персоналу і на наших ТЕС. Таким чином ми зможемо знизити ризики поширення інфекції в регіоні і в той же час забезпечити надійність роботи енергосистеми України», - заявив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Інші співробітники ТЕС будуть працювати у віддаленому режимі, частина співробітників буде перебувати в простої. На шахтах ДТЕК Енерго і машинобудівних заводах Corum (частина компанії) персонал також частково переведений на віддалений режим роботи. Для співробітників, які забезпечують виробничі процеси, компанія організовує візуальний контроль і вимірювання температури на прохідних і на робочих місцях. Також введено посилений режим прибирання та дезінфекції в приміщеннях і на території, постійно чергують лікарі та медичний персонал. Підрядники і водії робочих автобусів будуть виконувати додаткову дезінфекцію своїх транспортних засобів.

Компанія регулярно інформує співробітників про правила особистої гігієни та інші запобіжні заходи.

У ДТЕК Енерго уважно стежать за розвитком подій і корегують роботу відповідно до вимог влади, рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я.