50 днів поспіль співробітники та підприємства Групи ДТЕК працюють в умовах карантину

18 березня Україна застосувала надзвичайні заходи та ввела карантин через поширення пандемії COVID-19. Група ДТЕК, як найбільша енергетична компанія України та відповідальний бізнес, мала вирішити два завдання. Перше – підтримати Україну у боротьбі із поширенням коронавірусу, щоб якнайменше людей постраждало від вірусу. Друге – забезпечити безперервність виробництва та бізнес-процесів, щоб українці були зі світлом та теплом.

З цією метою Група ДТЕК перейшла на особливий режим роботи. Аби звести до мінімуму ризики захворювання серед співробітників, на віддалений режим роботи були переведені співробітники офісів, а працівники підприємств – на спеціальний режим роботи із дотриманням вимог безпеки праці в умовах карантину.

«Криза, викликана коронавирусом, показала наскільки наш спосіб життя прив'язаний і залежить від енергетики. Весь час ми забезпечуємо безперебійне виробництво електроенергії, щоб допомогти суспільству пройти складний період. Цей виклик довів, що протистояти пандемії можна лише за рахунок зусиль всіх: персонально кожного і суспільства в цілому, окремої компанії і галузі в цілому, влади і країни, – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – З гордістю та повагою до співробітників компанії можу сказати, що вони проявили високу громадянську позицію. У будинках, лікарнях, магазинах, на підприємствах є світло і в цьому заслуга в тому числі ДТЕК. Нам важливо, щоб українці знали, що своєю роботою ми піклуємося про них кожен день».

З 11 травня Україна почне поступове пом’якшення карантинних заходів.