20 січня в рамках форуму Davos Agenda, організованого Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ), відбувся круглий стіл присвячений ініціативі по створенню метрик галузевих показників капіталізму зацікавлених сторін. ДТЕК перша і, поки що, єдина, українська компанія, що долучилася до цієї ініціативи. ДТЕК, як активний член ВЕФ, прагне поширення міжнародних стандартів ведення бізнесу в Україні, що ґрунтується на принципах екологічного, соціального та прозорого управління (ESG).

Наразі існують сотні показників нефінансової звітності, які ініційовані різними організаціями. Аби створити більш узгоджені стандарти та полегшити роботу зацікавлених сторін Deloitte, EY, KPMG, PwC та Всесвітній економічний форум опублікував набір універсальних і галузевих показників капіталізму зацікавлених сторін (Stakeholders Capitalism Metrics), узгоджених з програмою ООН зі сталого розвитку.

«ДТЕК створювався і продовжує розвиватися відповідно до міжнародних стандартів ведення бізнесу. В 2019 році ДТЕК першим в Україні прийняв і почав реалізацію ESG-стратегії. Компанія будує взірцевий корпоративний український бізнес, який користується довірою міжнародних партнерів. Долучення до ініціативи показників капіталізму зацікавлених сторін – є важливим кроком для ДТЕК та закликом до української бізнес-спільноти приєднуватися до глобального тренду у сфері екологічної, соціальної та управлінської звітності. Приєднавшись до великої та стрімко зростаючої коаліції український бізнес долучається до глобального руху з пошуку ефективних рішень для звітності з питань навколишнього середовища, соціальної сфери та управління» – зазначив Максим Тімченко, генеральний директор ДТЕК.

Колективний внесок світової ділової спільноти має вирішальне значення для швидкого встановлення глобальних стандартів розкриття інформації про сталість та забезпечення узгодженості екологічної, соціальної та управлінської інформації. Серед компаній, що також долучились до ініціативи більше сотні світових бізнесів, серед яких: Acciona, Chevron, Dell Technologies, Royal Dutch Shell, Enel, Eni, IBM Corporation, Nestle, Siemens AG, Sony, SAP, Schneider Electric, PayPal, та інші.