За інформацією адвоката, досудове слідство по відношенню до співробітників ДТЕК призупинено. ДТЕК вважає, що це є черговим доказом безпідставності раніше висунутих підозр. Законність прийняття Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Постанови «Про затвердження Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни на електричну енергію» підтверджена низкою рішень судів України та міжнародними дослідженнями.

ДТЕК наголошує – порядок формування прогнозної ціни, до якого висунуті претензії з боку НАБУ та САП, визначив прозорі правила роботи на Оптовому ринку електроенергії, які до цього моменту були відсутні.

Доцільність використання принципу імпортного паритету та відповідність методики ціноутворення на енергетичне вугілля в Україні практикам європейських країн були підтвердженні міжнародними дослідженнями, результати яких компанія надала слідству задля встановлення істини у справі. Компанія весь час слідства надавала НАБУ та САП документи й відповідала на численні запити, щоб слідство було всебічним та вичерпним.

ДТЕК очікує, що завершення слідства покладе край безпідставним політичним маніпуляціям і підозрам, які завдають шкоди репутації компанії та співробітників.

ДТЕК буде застосовувати всі законі заходи задля захисту ділової репутації компанії, честі та гідності своїх співробітників у національних та міжнародних судах.