Компанія ДТЕК ВДЕ продовжує поетапну підготовку до реалізації проєкту ДТЕК Полтавська ВЕС орієнтовною проєктованою потужністю 650 МВт, яка буде розташована на території Глобинської міської територіальної громади.

Наразі завершується розроблення детального плану територій (ДПТ) за межами населених пунктів у межах території Глобинської громади для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування вітростанції.

Хід розроблення ДПТ фахівці ДТЕК ВДЕ обговорили 30 січня разом з представниками управління містобудування та архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, ЖКГ та енергетики Полтавської ОВА, Глобинської міської територіальної громади та проєктної організації.
Зокрема, на нараді розглянули попередні рішення щодо ДПТ для будівництва ДТЕК Полтавська ВЕС, а також узгодили проєктні коридори технологічної інженерної мережі ВЕС з орієнтовними місцями встановлення вітротурбін.

Окрім того, за результатами наради узгодили межі перспективного розвитку населених пунктів Глобинської міської територіальної громади з врахуванням положень ДПТ.

Найближчим часом планується проведення громадських слухань містобудівної документації з подальшим її розглядом архітектурно-містобудівною радою при Департаменті будівництва, містобудування і архітектури, ЖКГ та енергетики Полтавської ОВА. В подальшому для даного ДПТ будуть проведені громадські обговорення.