В 2022 році під час війни ДТЕК запровадила комплексну систему управління, відстеження та звітності для всіх донорських коштів та обладнання під керівництвом внутрішньої команди фахівців із комплаєнсу й боротьби з корупцією. 

Для підвищення прозорості та уникнення будь-яких підозр в нецільовому використанні донорських коштів, компанія звернулася до глобальної аудиторської та консультаційної фірми KPMG із проханням описати процес розподілу донорської допомоги, технологічну архітектуру та відповідні засоби контролю, спрямовані на усунення ризиків, пов’язаних з отриманням, розподілом, обліком та використанням західної технічної допомоги. 

З початку війни ДТЕК отримав донорську допомогу та обладнання на суму 11 млн дол. від іноземних енергетичних компаній. Крім того, ДТЕК отримав запевнення щодо виділення ще 45,7 млн дол. через Міністерство енергетики України, Секретаріат Енергетичного співтовариства й Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) для ремонту електростанцій та мережевої інфраструктури. 

ДТЕК уже впровадив низку суворих антикорупційних механізмів. Угода дає KPMG можливість ретельно вивчити ці внутрішні процеси та надати висновки за результатами свого аналізу. 

Цього тижня в Лондоні боротьба з корупцією обговорюватиметься на Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference), де світові лідери, фінансові установи, бізнес-спільнота та громадянське суспільство зберуться для того, щоб обговорити шляхи прискорення економічного відродження України. 

«Міжнародні партнери ДТЕК надають важливу підтримку, а ми працюємо над тим, щоб зберегти світло під час цієї війни. ДТЕК проявляє нульову терпимість до будь-яких форм корупції, і наша співпраця з KPMG формує довіру у відносинах ДТЕК із донорами»,

- зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

«KPMG прагне підтримувати Україну, її державний і приватний сектори, а також міжнародну донорську спільноту, щоб сприяти процесам відновлення України. Ми раді поділитися своїми знаннями та найкращим міжнародним досвідом для відбудови української енергетики»,

- сказав партнер KPMG в Україні Олексій Янковський.