Тисяча будинків у Києві можуть щорічно економити 100 млн грн на опаленні

Тисяча будинків у Києві можуть щорічно економити 100 млн грн на опаленні

Тисяча київських будівель можуть скоротити свої витрати на опалення в середньому в 5 разів, якщо виконають енергоефективні заходи. Про це говорять дані аналізу енергоспоживання 16 тисяч клієнтів-юридичних осіб КИЇВЕНЕРГО, проведеного спільно з енергоаудиторами ДТЕК ЕСКО. Під час аналізу фактичні обсяги споживання тепла кожного будинку порівнювалися з державними будівельними нормативами.

Щоб допомогти клієнтам економити, КИЇВЕНЕРГО надіслало листи тим, чиє фактичне енергоспоживання перевищує нормативні показники більш ніж удвічі. Серед одержувачів листів — органи влади, школи та дитячі садки, релігійні організації, виші, театри, лікарні, правоохоронні органи, заводи, офісні будівлі, комунальні підприємства з управління житловими будинками, а також понад 500 багатоквартирних будинків, ОСББ і ЖБК.

КИЇВЕНЕРГО запропонувало клієнтам провести консультації щодо енергозбереження та енергоаудити. Звіт про енергоаудит детально покаже причини втрати тепла, можливості щодо економії, опише необхідні заходи з термінами окупності й можливими джерелами фінансування. Можна навчитися проводити енергоаудит самостійно на тренінгу в ДТЕК ЕСКО.
За допомогою послуги енергосервісу компанія ДТЕК ЕСКО готова інвестувати до 150 млн грн в енергоефективність будівель у Києві. Компанія візьме на себе виконання робіт із термомодернізації будівель і гарантує економію енергоресурсів: тепла, електроенергії, газу та води.

«За нашими підрахунками, тисяча будівель у Києві можуть сумарно економити понад 100 млн грн на рік на тепловій енергії. Для цього потрібно виконати комплекс енергоефективних заходів, включно з модернізацією й балансуванням систем опалення будівель, їх утепленням. Зробити це реально, і ми готові допомогти: провести енергоаудит, профінансувати і виконати енергоефективні заходи, підготувати будівлі до зими, впровадити систему енергоменеджменту та моніторингу використання енергоресурсів», — розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.