Більш ніж піврічна подорож в мистецтво управління змінами добігає кінця. П’ятий модуль програми для управлінців «Change Energy», присвячений «Лідерству в дії» пройшов онлайн та в Academy DTEK. Говорили про лідерство в скрутні часи та відданість змінам для сприяння довгостроковому успіху.

Academy DTEK, обучение

Стівен Адамсон, директор програм загального менеджменту та лідерства в IE Executive Education, поглибив учасників у Позитивне Лідерство з трьох перспектив: образа мислення, використання сильних сторін та злому звичок. Тобто досягнення конкурентних переваг можливе тільки завдяки зміні способу мислення і поведінки на робочому місці, а також радикальних змін акцентів у тому, як ми керуємо, ведемо за собою та розвиваємо особистості та команди.

«Різниця між позитивною психологією та позитивним лідерством полягає в мистецтві впровадження навичок саме в бізнес-контексті, а не тільки в індивідуальному. Більшість організацій побудовані на помилкових припущеннях про своїх співробітників:

  • Будь-хто може навчитися бути компетентним майже в будь-якому завданні.
  • Люди ростуть найбільше, коли ви зосереджуєтесь на їхніх слабкостях.

Система використання сильних сторін полягає в тому, щоб зосередитися саме на розвитку природних здібностей (талантів), якими людина вже володіє. Це є ефективнішим, оскільки люди більш мотивовані, коли працюють зі своїми талантами, краще отримують задоволення від роботи та набагато легше навчаються.» - підкреслив Стівен.

З Хуан-Карлосом Пастором — професором з організаційної поведінки та академічним директором Центру Глобального Лідерства в бізнес-школі IE, говорили про самоуправління, самооцінку, владу і вплив, а також про типи лідерства: «Лідеру важливо не просто бачити свій власний успіх, а зосереджуватися на успіхах інших».

Надзвичайно щирими та практичними кейсами поділилися гостьові спікери модулю:

  • Роман Бондарь, управляючий партнер консалтингової компанії Korn Ferry - про лідерство у часи трансформації, мотивацію команди та боротьбу з вигоранням;
  • Василь Задворний, генеральний директор ДП Prozzoro, офіційного майданчика електронної системи публічних закупівель в Україні - про амбітні цілі, сміливість діяти та приймати рішення в період невизначеності;
  • Михайло Меркулов – ex генеральний директор компанії Arricano, одного з провідних девелоперів торгових центрів в Україні – про самомотивацію, постійний розвиток та амбітні цілі лідера.

Вже 28 січня 2022 року учасники представлять результати дорожніх карт змін, над якими працювали з менторами IE Business School протягом всього періоду навчання на програмі.

Change Energy https://change.academydtek.com/– практична 5-ти модульна програма для керівників з розвитку управлінського та інноваційного потенціалу для сприйняття змін як можливостей для реалізації стратегічних цілей бізнесу і розвитку культури проведення бізнес трансформацій.