Кабінет Міністрів України відзначив державними нагородами енергетиків ДТЕК Дніпровські електромережі за особистий внесок у відновлення мереж після бойових дій та забезпечення діяльності енергосистеми в умовах воєнного часу.

Нагрудні знаки та почесні грамоти Кабінету Міністрів України отримали Володимир Бурдіян, інженер з обслуговування релейного захисту, та електромонтер Сергій Сухомлин. Разом з іншими фахівцями компанії вони брали активну участь у відновленні мереж Дніпропетровської області після ракетних та артилерійських обстрілів. А також допомагали колегам у відновленні електропостачання у деокупованій Бучі та інших регіонах України.

«ДТЕК Мережі — основа і підтримка для нормального життя країни та українців. Особливо зараз — під час війни. Ми пишаємося кожним енергетиком, який, ризикуючи власним життям, тримає енергетичний фронт. Саме завдяки таким професіоналам Володимир Бурдіян, Сергій Сухомлин та багатьом іншим нашим співробітникам, попри навалу ворожих ракет та постійні обстріли, Дніпропетровщина вистояла та взимку була зі світлом та теплом. І ми впевнені, що пройде й наступну», — зазначили в ДТЕК Дніпровські електромережі.

Безпосередньо на Дніпропетровщині протягом минулого осінньо-зимового періоду, що був найскладнішим за всю історію незалежної України, енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі ліквідували понад 5,5 тисяч аварій, зокрема 1 тисячу — через бойові дії. Через близькість до зони бойових дій бригадам доводилося працювати під постійною загрозою обстрілів.

Попри всі випробування від початку повномасштабного наступу енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують тримати енергетичний фронт. Електромонтери стали однією потужною командою, щоб оперативно повертати світло на територіях, де тривали та продовжують тривати бойові дії. Роблять це для того, щоб лікарі мали змогу рятувати життя, бізнес − працювати, українці − бути на зв’язку з рідними й близькими та пересуватися країною та за її межами.

Нагадаємо, у травні 2023 року міністр оборони Олексій Резніков вручив державні нагороди енергетикам ДТЕК Дніпровські електромережі. Медалі «За сприяння Збройним Силам України» та нагрудні знаки «Знак пошани» отримали 7 співробітників компанії.