Нова система освітлення на ММК ім. Ілліча економить 60% електроенергії

Нова система освітлення на ММК ім. Ілліча економить 60% електроенергії

Таке технічне рішення дозволить ММК ім. Ілліча за рік зберегти 7,2 млн кВт∙г на суму 11,3 млн грн. і скоротити викиди в еквіваленті 6440 тон СО2.

«Найголовніша мета проекту з модернізації освітлення досягнута – ми поліпшили умови праці для наших металургів і підвищили промислову безпеку. Рівень освітленості відповідає санітарним вимогам – від 200 до 750 люкс на різних ділянках виробництва. Модернізацію системи освітлення профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО», – розповів генеральний директор ММК ім. Ілліча Тарас Шевченко.

«Перехід на LED-освітлення для промислових підприємств – один з найпростіших способів істотно скоротити витрати на електроенергію. Енергосервісна компанія (ЕСКО) не тільки фінансує і виконує проект «під ключ», а й гарантує економію від 60 до 90% електроенергії на освітленні. Енергосервіс дозволяє підприємству-замовнику не відволікати власні кошти і ресурси на виконання таких ефективних проектів, а зосередитися на розвитку основного виробництва», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.