Fitch Ratings опублікував довгостроковий рейтинг DTEK Renewables B.V.

Fitch Ratings опублікував довгостроковий рейтинг DTEK Renewables B.V.

Даний рейтинг збігається з суверенним рейтингом України.

DTEK Renewables B.V. – холдингова компанія, яка консолідує активи ДТЕК у відновлюваній енергетиці. До портфелю проектів компанії входять діючі Ботієвська вітрова електростанція (200 МВт) і Трифанівська СЕС (10 МВт). На стадії будівництва знаходяться ще два об’єкти – Нікопольська СЕС (200 МВт) і перша черга Приморської ВЕС (100 МВт). Компанія планує збільшити портфель проектів майже в п'ять разів до 2020 року – до 1 ГВт.

Агентство відзначає, що хороші рейтинги DTEK Renewables B.V. обумовлені стабільним фінансовим становищем компанії і підтримуючою регуляторною базою в сфері розвитку відновлюваної генерації. Обмежуючими факторами виступають досі порівняно невеликий розмір компанії в порівнянні з європейськими виробниками електроенергії з ВДЕ, загальні ризики операційного та макроекономічного середовища України.

«Рейтинг DTEK Renewables B.V., наданий Fitch Ratings, підтверджує економічну стійкість і стабільність компанії. Цей незалежний рейтинг – хороший бечмарк для нашого бізнесу, який повинен стати позитивним сигналом для зовнішніх кредитних ринків, –  прокоментував генеральний директор ДТЕК ВДЕ Філіп Лекебуш».