ДТЕК став індустріальною платформою для тестування нових технологій від DroneUA

ДТЕК став індустріальною платформою для тестування нових технологій від DroneUA

Innovation DTEK уклав партнерство з DroneUA, міжнародним системним інтегратором безпілотних рішень, і став ексклюзивною промисловою платформою для пілотування їхнього нового обладнання і технологій.

«Я завжди говорю, що сила інновацій - це люди. Чим більше людей об'єднані спільною метою - тим швидше відбувається трансформація. Я дуже радий, що протягом останніх двох років Innovation DTEK уклав партнерства з багатьма командами по всьому світу, а сьогодні до цього списку додалося ще одне. Використання таких нових технологій, як дрони, допомагає підвищити безпеку і ефективність виробництва в нашій компанії», - зазначив директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.

ДТЕК уже другий рік працює з Drone.ua і успішно реалізував кілька проектів в різних бізнесах компанії:

• Інспекція димової труби і котла захищеним дроном Elios 2
  • Випробування підводного дрона Gladius
  • Застосування дрона Mavic 2 ED для візуального та теплового огляду виробничого обладнання на ТЕС
  • Застосування дрона DJI Matrice 210 для контролю стану електромереж
  • Випробування нового безпілотника Matrice 300 для контролю стану сонячних панелей

«Постійний моніторинг, тестування і введення в експлуатацію нових інноваційних продуктів і рішень в бізнеси компанії є невід'ємною частиною стратегії сталого і безперервного розвитку. Показовим прикладом такого успішного співробітництва є наші спільні проекти з командою DroneUA. Використовуючи сучасну безпілотну техніку, фахівці ДТЕК отримують можливість безконтактно оглядати технологічне обладнання на висоті, всередині об'єктів, під водою. Метою таких інспекцій є оцінка стану обладнання і виявлення дефектів на ранніх стадіях. Навчені пілоти ДТЕК здатні якісно і в строк виконати поставлені завдання, без трудомісткого залучення сторонніх організацій», розповів менеджер з інновацій ДТЕК (напрямок - дрони, роботи, екзоскелети) Віталій Мисечко.

«Для DroneUA співпраця з ДТЕК - це можливість отримати якісну експертизу. Яким би не було інноваційним рішення - тільки на практиці можливо дійсно оцінити його цінність і можливість для потенційного масштабування. У ДТЕК ми побачили системний підхід і детальний аналіз для будь-яких змін, і ми вдячні можливості отримувати ці знання. Для DroneUA співпраця з ДТЕК - це не співпраця з енергетичним холдингом, сьогодні діяльність ДТЕК охоплює набагато більше сфер, ніж просто енергетика - це ідеальна платформа для тесту нових технологій», - коментує Валерій Яковенко, Співзасновник DroneUA.