ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав Дніпропетровській області 30 тис. експрес-тестів на виявлення коронавірусу

Потреба Дніпропетровської області в експрес-тестах була визначена представниками Штабу ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади та громади.

«Ми впевнені, що тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Відповідальні компанії повинні на власному прикладі показувати, що бізнес може бути підтримкою для суспільства в такі періоди. Сьогодні ми передали медикам 30 тисяч експрес-тестів для виявлення COVID-19. Вони дозволять швидко виявляти хворих людей і допоможуть в боротьбі з поширенням коронавирусу», - підкреслила директор із регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна.

Тетяна Оверіна також зазначила, що компанія, діючи в інтересах України, вжила термінових заходів, щоб протистояти надзвичайної ситуації, яка склалася з розповсюдженням коронавірусу.

В ДТЕК створений Штаб для координації і керівництва діями, які необхідно вжити в регіонах діяльності підприємств, для попередження поширення коронавірусу серед співробітників і мінімізацію ризиків поширення інфекції серед жителів міст. На регіональному рівні представники Штабу ДТЕК спільно з представниками влади та громад формують пріоритетні потреби регіонів в ресурсах.

«Для захисту України від глобальної пандемії коронавируса Рінат Ахметов об'єднав зусилля Фонду Ріната Ахметова, ФК Шахтар і бізнесів групи SСМ. Всього Рінат Ахметов направив на боротьбу з коронавірусів 300 мільйонів гривень. В кінці березня були закуплені триста тисяч експрес-тестів на коронавірус, які вже доставлені в Україну. Це внесок Фонду Ріната Ахметова в стабілізаційний фонд, створений Президентом України Володимиром Зеленським. Це високоточні, високоякісні експрес-тести. Дуже легкі у використанні, які всього за 15 хвилин дають відповідь людині з симптоматикою. Це ефективний інструмент для стримування темпів зростання епідемії. І зараз, на цьому етапі - це саме те, що потрібно Україні.», - розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як відомо, Рінат Ахметов одним з перших в Україні почав надавати благодійну допомогу державним медичним установам в підготовці до наслідків пандемії COVID-19. Об'єднавши зусилля Фонд Ріната Ахметова, а також всі бізнеси групи компаній SCM, роблять внесок у подолання Україною наслідків пандемії коронавірусу.

Читайте новини про боротьбу SCM з епідемією COVID-19 на сайті SCM Response