Група ДТЕК має намір увійти в акціонерний капітал «Одесаобленерго» та «Київобленерго»

ДТЕК04 Січень 2019

Група ДТЕК планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ «Одесаобленерго» та 93,9978% ПрАТ «Київобленерго». Дані компанії є операторами системи розподілу в Одеській та Київській областях і не здійснюють діяльність з постачання електроенергії. Діяльність операторів системи розподілу є природною монополією і повністю регулюється НКРЕКУ.

3 січня 2019 року ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» (Україна) та NGR B.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладено з відкладальною умовою та будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи антимонопольні органи.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК