Безперебійний процес: ДТЕК Нафтогаз перевів виробничий персонал на ізольований режим роботи

ДТЕК27 Березень 2020

На період карантину виробничий персонал ДТЕК Нафтогаз переведений на спеціальний режим роботи з повною ізоляцією. Це забезпечить безперервність процесу видобутку природного газу, мінімізувавши ризик поширення коронавірусної інфекції.

Для організації соціально-побутових умов для працівників, при виробничих об'єктах компанії в оперативному режимі побудовані вахтові селища, доступ до яких закритий. Вахта буде змінюватися кожні 14 днів. Обслуговуючий персонал, що забезпечує приготування їжі та прибирання приміщень, буде також працювати за вахтовим методом в ізольованому режимі.

У вахтових селищах організований контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних норм і правил, проводиться постійний медичний нагляд за персоналом. На вахтовий метод роботи залучаються співробітники в добровільному порядку, які не мають медичних протипоказань.

Переміщення співробітників з вахтових селищ на виробничі об'єкти здійснюється за допомогою службового автотранспорту – з розсадкою не більше 10 чоловік в автобусі і на відстані 1 метра один від одного.

Невиробничий персонал – співробітники київського і полтавського офісів компанії – переведені на дистанційний режим роботи.

Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров зазначив: «Сьогодні країна зіткнулася з серйозним викликом, і ми повинні об'єднати зусилля, діяти швидко і злагоджено, щоб протистояти йому. Наша компанія зреагувала оперативно: ми вивчили успішний досвід інших країн по ізоляції підприємств в період карантину та прийняли рішення за таким же принципом перевести виробництво на капсульований режим роботи. Це дозволить убезпечити наших співробітників та їхні родини, а також забезпечити стабільний і безперебійний видобуток газу».

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК