ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав апарати ШВЛ Львівському Центру легеневого здоров’я

ДТЕК09 червня 2020

ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова закупив і передав Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центру шість апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) Amoul Т7. Сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих коронавірусом. Це перша партія ШВЛ, яка йде на потреби Львівської області.

Потребу Львівської області  в обладнанні було визначено представниками Штабу ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади та громади.

Апарати ШВЛ, які передали львівським медикам Фонд Ріната Ахметова та компанія ДТЕК, серед найсучасніших в світі, але найголовніше - вони прості у використанні та в значній мірі виключають людський фактор. Завдяки цьому апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якій лікарні України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. За допомогою інтелектуального режиму апарат сам аналізує стан пацієнта та вибирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню.

«Ми впевнені, що тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Відповідальні компанії повинні на власному прикладі показувати, що бізнес може бути підтримкою для суспільства в такі періоди. Сьогодні ми передаємо медикам 6 апаратів ШВЛ Amoul Т7,щоб допомогти тим, хто отримав ускладнення від COVID-19», - підкреслила Тетяна Оверіна, директорка з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Медики отримали обладнання в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів». Всього Фонд Ріната Ахметова придбав і передає траншами українським медикам для порятунку життів більш ніж 200 суперсучасних апаратів штучної вентиляції легень.

«Шість апаратів штучної вентиляції легень вже сьогодні будуть готові рятувати життя мешканців області. Це вже не перша передача благодійної допомоги від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК і я хочу в черговий раз їм подякувати за допомогу у протидії небезпечному коронавірусу на Львівщині. Епідситуація в області погіршується щодня. Апарат ШВЛ - це можливість врятувати хворого, який знаходиться у критичному стані», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Це не перша допомога Львівській області від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК – ще в квітні медики Львівщини отримали 35 тисяч експрес-тестів на коронавірус та захист для медиків.

Фонд Ахметова разом з ДТЕК  надають системну допомогу країні в модернізації української системи охорони здоров’я та підвищенні фахового рівня медиків. Щоб медичний персонал мав необхідні знання та навички для ефективно використання апаратів ШВЛ, наприкінці травня 2020 року Фонд Ріната Ахметова спільно з Міністерством охорони здоров’я та Асоціацією анестезіологів України провів онлайн-конференцію для лікарів, на якому провідні експерти МОЗ ділилися з лікарями державних медзакладів передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями апаратів ШВЛ. Понад 800 медиків з усієї України взяли участь в онлайн-навчанні. Зокрема і лікарі Львівського фтизіопульмонологічного лікувально-діагностичного центру.

Нагадаємо, що в грудні минулого року ДТЕК підписав Меморандум про співпрацю та підтримку Львівської області. І саме зараз, коли регіон знаходиться у фазі активної боротьби з коронавірусом, така підтримка вкрай необхідна. У компанії наголошують, що лише спільними зусиллями представників громади, бізнесу та влади, Україна зможе подолати пандемію.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК