ДТЕК допомагає Львівський області у боротьбі з поширенням коронавірусу: запрацював сайт STOP COVID-19 обласного Штабу протидії

ДТЕК03 квітня 2020

Львівська обласна державна адміністрація разом з ДТЕК створили та запустили сайт STOP Covid-19 задля спільної протидії поширенню вірусу у регіоні. Сайт є актуальною платформою щодо поточних потреб лікарень області у боротьбі з коронавірусом та надає можливість усім небайдужим долучитися до спільної протидії поширенню пандемії.

Кожен, і бізнес регіону, і небайдужі громадяни, можуть знайти на сайті інформацію про нагальні потреби лікарень задля ефективної боротьби з пандемією, а також як можна долучитися до цієї боротьби.

«Ми щиро впевнені, що лише спільними зусиллями представників громади, бізнесу та влади, ми здатні допомогти нашій країні у вирішені тих питань, які постали перед нею в цій надзвичайній ситуації. Ще в грудні 2019 ДТЕК підписав Меморандум про підтримку ініціатив громади Львівської області, і ми будемо спрямовувати наші зусилля на підтримку громади і далі. Як соціально-відповідальний бізнес ми віримо, що разом зможемо зупинити поширення вірусу та захистити наших громадян. Ми також закликаємо інший бізнес долучатися до цієї ініціативи і зробити свій внесок, щоб область була здатна зупинити поширення хвороби. Адже це можливо лише спільними зусиллями бізнесу, влади і громадян. », - підкреслює Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

«Сьогодні уся Львівщина, вся Україна, цілий світ переживають найскладнішу соціально-гуманітарну кризу ХХІ століття – епідемію коронавірусу. Її подолання – це серйозний виклик владі, місцевим урядам та громадам. Усе суспільство повинно об'єднатися заради подолання наслідків епідемії та разом працювати на випередження, оскільки біда може неочікувано увійти до кожної родини», - наголошує голова Львівської ОДА Максим Козицький

Сайт Львівського обласного Штабу протидії пандемії STOP Covid-19 є пілотним і в найближчий час аналогічні платформи за підтримки ДТЕК з’являться і в інших регіонах, де працюють підприємства ДТЕК.

ДТЕК також надає свою допомогу регіонам України через благодійний Фонд Ріната Ахметова, який вже спрямував 300 млн гривень на забезпечення українських лікарень для боротьби з коронавірусом. Вже сьогодні передані МОЗ 300 тис. тестів, які будуть розподілені по регіонам. Найближчим часом перша партія апаратів штучної вентиляції легень та експрес-тестів надійде до опорних лікарень Львівської області. В тому числі і до Кам’янка-Бузької центральної лікарні, послугами якою користуються мешканці Добротвору та працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС, які працюють в режимі жорсткої ізоляції задля стабільного енергопостачання регіону та мінімізації поширення інфекції.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК