меню

ДТЕК готовий надати державі допомогу і експертизу в трансформації вугільної галузі

«Ми готові зробити пілотний проект по вугільній трансформації в Великому Добропіллі. Провести соціологічні та демографічні дослідження, щоб визначити потенціал регіону для створення нових підприємств. Ми готові взяти на себе цю ініціативу і зробити проєкт прикладом для інших регіонів України у формуванні подібної стратегії », - сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко під час Всеукраїнської наради працівників вугільної галузі за участю Президента України Володимира Зеленського.

Сьогодні ДТЕК готовий надати допомогу своїх фахівців для проведення спільного з міністерством енергетики та охорони довкілля аудиту з визначення потенціалу шахт.

«Ми цей шлях проходили. У ДТЕК одна з найкращих технічних експертиз по роботі в гірничодобувній галузі», - зазначив генеральний директор ДТЕК.

Він також додав, що соціальні питання є важливою складовою реформування вугільної галузі. У цьому контексті Максим Тімченко підкреслив готовність створення спільно із зарубіжними партнерами Міжнародного центру соціальної трансформації для вугільних регіонів. На його думку, центр необхідний, щоб сформувати групу фахівців, напрацювати цінні практики і повчитися у тих, хто проходив подібний шлях в інших країнах. «Україні потрібен такий інститут, тому що приклад соціальних трансформацій регіонів буде необхідний вугільним областям, і особливо, коли ми будемо інтегрувати Донбас», - вважає Максим Тімченко.

Для успішного функціонування вугільної галузі уряду необхідно в короткостроковій перспективі переглянути і забезпечити виконання прогнозного балансу електроенергії на 2020 рік в частині теплової генерації і українського вугілля. Крім того, максимально збільшити обсяг експорту електроенергії з України, заборонити демпінговий імпорт електроенергії, а також скасувати неринкові обмеження ціни електроенергії на оптовому ринку.

«Я переконаний, що всі проблеми вугільної галузі можна вирішити, якщо в тісній зв'язці працюватимуть держава, приватний бізнес і суспільство», - підсумував Максим Тімченко.