ДТЕК Енерго завершує ізольований режим роботи на більшості ТЕС компанії

ДТЕК12 Травень 2020

ДТЕК Енерго завершує ізольований режим роботи на більшості ТЕС компанії

За рішенням уряду з 11 травня в Україні ослаблений карантин. У зв'язку з цим в ДТЕК Енерго прийнято рішення завершити спеціальний режим роботи семи з дев'яти своїх електростанцій. Майже 2000 енергетиків ТЕС і ТЕЦ компанії працювали в умовах повної ізоляції з 20 березня. Це забезпечило безперебійне тепло- і енергопостачання українців під час карантину і дозволило не допустити поширення інфекції на підприємствах компанії

Епідеміологічна ситуація в регіонах роботи ТЕС ДТЕК Енерго поліпшується. У зв'язку з цим шість ТЕС компанії і одна ТЕЦ з 12 травня виходять з режиму суворої ізоляції. Для Бурштинської та Добротвірської ТЕС ізольований режим роботи продовжується до 22 травня. Це пов'язано з тим, що в цих регіонах рівень захворюваності на коронавірус залишається стабільно високим.

«Ми працювали в ізольованому режимі понад 50 днів. Практика показала, що такий підхід був правильним - за весь період роботи в особливому режимі жоден співробітник ТЕС в ізоляції не захворів, а наші підприємства забезпечили надійність роботи української енергосистеми. Хочу сказати спасибі всім тим колегам, які несли трудову вахту в режимі суворої ізоляції. Завдяки вашим зусиллям працювали лікарні, аптеки, магазини, а в будинках мільйонів українців під час карантину було світло і тепло», - зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.
Незважаючи на вихід з ізоляції, на підприємствах ДТЕК Енерго триває строгий контроль за станом здоров'я співробітників підприємств з дотриманням всіх рекомендованих МОЗ карантинних заходів.
На територіях ТЕС введено нові правила безпеки. Всім співробітникам енергетичних підприємств необхідно використовувати додаткові засоби індивідуального захисту: рукавички, маски або лицьові щитки. До закінчення карантину компанія організовує візуальний контроль і вимірювання температури на прохідних і на робочих місцях. Триває посилений режим прибирання та дезінфекції приміщень і транспортних засобів, постійно чергують лікарі та медичний персонал. Компанія регулярно інформує співробітників про правила особистої гігієни та інші запобіжні заходи.
У ДТЕК Енерго уважно стежать за розвитком подій і коректують роботу відповідно до вимог влади, рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК