ДТЕК допомагає Івано-Франківській області у боротьбі з поширенням коронавірусу: запрацював сайт STOP COVID-19 обласного Штабу протидії

ДТЕК15 квітня 2020

Івано-Франківська обласна державна адміністрація разом з ДТЕК створили та запустили сайт STOP Covid-19 http://www.stopcovid.if.gov.ua/ задля спільної протидії поширенню вірусу у регіоні. Сайт є актуальною платформою щодо поточних потреб лікарень області у боротьбі з коронавірусом та надає можливість усім небайдужим долучитися до спільної протидії поширенню пандемії.

Кожен, і бізнес регіону, і небайдужі громадяни, можуть знайти на сайті інформацію про нагальні потреби лікарень задля ефективної боротьби з пандемією, а також як можна долучитися до цієї боротьби.

«Лише спільними зусиллями представників громади, бізнесу та влади, ми здатні допомогти нашій країні у вирішені тих питань, які постали перед нею в цій надзвичайній ситуації. Ще в грудні 2019 ДТЕК підписав Меморандум про підтримку ініціатив громади Івано-Франківської області, і ми будемо спрямовувати наші зусилля на підтримку громади і далі. Особливо в такий час. Минулого тижня ДТЕК разом з Фондом передав 10 тис. експрес-тестів на виявлення короновірусу. Завтра 8 тис. захисних костюмів для медиків отримають лікарні від ПУМБ, - підкреслила Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго. - Ми також закликаємо інший бізнес долучатися до цієї ініціативи і зробити свій внесок, щоб область була здатна зупинити поширення хвороби. Варто об’єднати зусилля бізнесу, влади та громади, лише так ми здатні захистити наших громадян та зупинити вірус».

«У цей непростий час наша безпека залежить від злагоджених дій і взаємопідтримки влади, бізнесу та громадськості. Для того, щоб систематизувати роботу та об’єднати зусилля всіх, хто хоче долучитися до боротьби з коронавірусом, ми створили цю інформаційну платформу, – розповів т. в. о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів. – Наразі нашим головним завданням є поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я, які знаходяться у першій лінії лікування COVID-19. Адже дуже важливо, щоб усі пацієнти могли отримати висококваліфіковану допомогу на якісному обладнанні та з хорошим забезпеченням медичними препаратами».

ДТЕК також надає свою допомогу регіонам України через благодійний Фонд Ріната Ахметова, який вже спрямував 300 млн гривень на забезпечення українських лікарень для боротьби з коронавірусом. Наприкінці березня були закуплені для МОЗ 300 тис. тестів, які вже отримали Донецька, Запорозька, Львівська, Івано-Франківська, Луганська та Дніпропетровська області. Це внесок Фонду Ріната Ахметова в стабілізаційний фонд, створений Президентом України Володимиром Зеленським. Це високоякісні експрес-тести, які за 15 хвилин дають відповідь людині з симптоматикою. Це ефективний інструмент для стримування темпів зростання епідемії, який потрібен Україні на цьому етапі.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК