Протягом січня-грудня минулого року на шахтах ДТЕК Енерго видобули понад 16,8 млн т вугілля марки «Г» та ввели у роботу 31 нову лаву. Із них лише у грудні гірники підняли на-гора майже 1,7 млн т палива. Це найвищий показник місячного видобутку за підсумками року.

«Ми хоч і вимушені тимчасово імпортувати паливо, щоб покривати його дефіцит через додаткове навантаження на наші ТЕС, але використання вугілля власного видобутку залишається пріоритетним. Як і планували, минулого року підняли на-гора майже 17 млн т. Це при тому, що деякі шахтоуправління виконали річний план видобутку на місяць раніше плану. У грудні ми мобілізували увесь наявний ресурс і видобули на 21% більше вугілля, ніж в середньому по року. Тож наші гірники роблять все можливе, щоб у домівках українців, особливо у такі морозні дні, було тепло, світло і затишно!», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Станом на 17 січня на складах ТЕС ДТЕК Енерго знаходиться майже 500 тис. т вугілля. Лише з початку цього року компанія наростила запаси палива на 214 тис. т.

Це вдалося зробити попри максимальне навантаження на ТЕС ДТЕК Енерго, яке лягає на станції компанії вже тривалий час. Минулого тижня в енергосистемі працювало до 29 енергоблоків ТЕС ДТЕК Енерго з усіх працюючих близько 42 блоків ТЕС і ТЕЦ. У грудні минулого року кількість блоків компанії у роботі досягала 32 шт. з усіх працюючих 43-45 енергоблоків ТЕС і ТЕЦ. Це було найвищим показником з січня минулого року.