Делегація Загальнопартійної парламентської групи з питань України в парламенті Великобританії відвідала ДТЕК Тилігульська ВЕС у Миколаївській області. Делегацію очолив депутат Алекс Собел, віце-голова групи.
 
Представники парламенту виявили зацікавлення у відвідуванні вітроелектростанції ДТЕК ВДЕ, оскільки хотіли наживо побачити побудований під час повномасштабної війни проєкт вітроенергетики в Україні.

делегація, ДТЕК, Тилігульська ВЕС, Миколаївська область

Представники ДТЕК ВДЕ подякували іноземним партнерам за підтримку України з боку Великобританії не лише у військовій і гуманітарній площині, але й у сфері енергетики, а також закликали парламентарів сприяти у пошуку інвесторів для проектів декарбонізації української енергетики, зокрема, для будівництва ІІ черги Тилігульської ВЕС.

«Ми були раді прийняти таких поважних гостей у себе на Тилігульській вітрастанції. Під час візиту ми хотіли надати не тільки корисну та цікаву інформацію, але й донесуть міжнародним інвесторам про можливості та перспективність розвитку відновлюваної енергетики в Україні незважаючи на війну. Саме зараз ми знаходимося у пошуку фінансування для добудови другої черги Тилігульської вітростанції потужністю 384 МВт», – заявив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев.

делегація, ДТЕК, Тилігульська ВЕС, Миколаївська область

Безпосередньо на місці іноземних гостей з об’єктом ознайомлював головний енергетик Максим Богадиця, який розповів всі деталі будівництва проєкту та складнощі, з якими доводилося працювати команді під час війни.