Виконавчий директор ДТЕК Енерго Олена Семич призначена директором з персоналу, соціального розвитку та екології ДТЕК. Це нова посада, поява якої стала результатом трансформації Групи ДТЕК згідно з Новою стратегією розвитку до 2030 року.

«ДТЕК трансформує свій бізнес, щоб відповідати актуальним запитам суспільства. Компанія відповідально ставиться до впливу своєї виробничої діяльності на клімат і навколишнє середовище, а також піклується про якість життя майбутніх поколінь. Такий підхід застосовується по всьому ланцюжку створення цінностей і на всіх рівнях управління бізнесом. На новій посаді Олена Семич відповідатиме за управління персоналом, соціальний розвиток і екологію. Всі ці напрямки є частиною нашої ESG стратегії і нашими ключовими пріоритетами в трансформації бізнесу», – прокоментував виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

«Зусилля ДТЕК у сфері сталого розвитку спрямовані на зменшення впливу на клімат і навколишнє середовище, раціональне використання ресурсів, турботу про здоров'я персоналу, відкритий соціальний діалог із суспільством і працівниками. Призначення на цю посаду для мене – мотивуючий виклик, який дозволяє мені задіяти весь свій досвід і знання для вирішення нових завдань», – сказала Олена Семич.

Олена має глибоку професійну експертизу, значний управлінський досвід. У компанію ДТЕК вона прийшла в 2009 році на посаду начальника відділу компенсацій та пільг департаменту з планування персоналу дирекції з управління персоналом. У вересні 2010-го призначена керівником департаменту дирекції з управління персоналом ДТЕК. У серпні 2014 року Олена Семич зайняла пост директора з управління персоналом ДТЕК Енерго. У квітні 2020 була призначена на посаду виконавчого директора ДТЕК Енерго.

Раніше, в 2002-2009 роках, Олена Семич працювала в компанії Інтерпайп «НТЗ», де пройшла шлях від інженера до начальника відділу. Закінчила Національну металургійну академію України за спеціальністю «Економіка підприємства».