Жителям Дніпропетровської області повернули 102 млн грн за світло

Теплова енергетика27 Березень 2019

ДТЕК Дніпровські електромережі повернув клієнтам гроші, помилково сплачені на старі реквізити в січні. На особові рахунки споживачів нового постачальника послуг вже перевели 102 млн грн. Компанія планує перерахувати помилкові оплати, що надійшли в лютому, до середини квітня – це ще 42 млн грн.

Жителям Дніпропетровської області повернули 102 млн грн за світло

З 1 січня 2019 року майже 640 тисяч побутових клієнтів заплатили за електроенергію за старими реквізитами. Загальна сума помилкових оплат, що надійшли в ДТЕК Дніпровські електромережі в січні і лютому склала 144 млн грн.

Звертаємо увагу клієнтів, що ДТЕК Дніпровські електромережі вже не виставляє рахунки і не приймає оплати від населення за поточне енергоспоживання. Компанія приймає оплати виключно по заборгованостях, накопичених до 1 січня 2019 року.

«Наші клієнти продовжують за інерцією платити за старими реквізитами, що створює для них в результаті величезну плутанину і складнощі. Ми пішли їм назустріч і перераховуємо ці помилкові платежі на їх рахунки у постачальника універсальних послуг. Але повинні попередити: процедура ця нешвидка і може займати кілька тижнів від формування реєстрів помилкових зарахувань, прогонів через банки і нарахування на рахунки клієнтів. Просимо жителів набратися терпіння. А надалі – бути уважнішими і оплачувати спожиту електроенергію безпосередньо постачальнику, який їх обслуговує », – говорить комерційний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Юрій Паршин.

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує, що у клієнтів немає необхідності звертатися до кол-центру і центру обслуговування клієнтів, писати заяви або оформляти додаткові документи для того, щоб повернути помилково сплачені кошти. Піклуючись про комфорт клієнтів, ДТЕК Дніпровські електромережі сам переводить кошти на особові рахунки клієнтів у постачальника універсальної послуги.

* Відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії» до 31.12.2020 функції постачальника універсальних послуг в Дніпропетровській області виконує компанія Дніпровські енергетичні послуги .

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?