Жителі Енергодара проведуть енергоаудит своїх будинків самостійно

ДТЕК02 Липень 2018

Розраховувати економію енергоресурсів, планувати енергоефективні заходи в житлових і громадських будівлях навчу 15 жителів Енергодара. В рамках грантової програми від канадського Проекту ПРОМІС енергодарців навчає самостійного проведення енергетичних обстежень будинків досвідчений енергоаудитора ДТЕК ЕСКО.

Жителі Енергодара проведуть енергоаудит своїх будинків самостійно

Під час лекцій на базі ДТЕК Запорізької ТЕС учасники тренінгу з енергоаудиту дізналися, як самостійно розраховувати потенціал енергоефективності будівель, визначати джерела втрат енергоресурсів, розробляти плани енергоефективних заходів, розраховувати їх вартість, терміни окупності і визначати джерела фінансування.

У день практичного заняття учасники тренінгу обстежили реальний житловий будинок - дев'ятиповерхівку по вул. Будівельників. Під керівництвом лектора – менеджера проектів ДТЕК ЕСКО Сергія Свистюка, який провів більше 500 енергоаудитів будівель і споруд по всій Україні, учні детально вивчили інженерні комунікації, стіни, підвал, горище і дах будівлі для визначення джерел втрат тепла, електроенергії і визначення енергоефективних заходів.

Ці знання учасникам тренінгу знадобляться при підготовці домашнього завдання – самостійно проведеного енергоаудиту власного житла, офісу або місцевих шкіл, садочків, лікарень. Домашнє завдання вони будуть захищати через два тижні у вигляді виконаного звіту про енергоаудит.

«Навчитися поводити енергоаудит для себе може кожен, навіть школяр. В рамках тренінгу ми даємо людям прикладні знання, які вони можуть застосовувати для модернізації своїх будинків і муніципальних будівель, офісів, магазинів, складських та інших приміщень. За два роки ДТЕК ЕСКО навчив більше 300 чоловік проводити енергоаудити самостійно. Деякі наші учні після базового навчання вирішили займатися енергоаудитом як бізнесом, розвивати свої навички, деякі продовжили навчання в рамках більш тривалих програм на базі технічних вузів », - розповів енергоаудитора і менеджер проектів ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк.

«Жителі Енергодара зможуть використовувати отримані знання для створення власного бізнесу в сфері енергоефективності. Хтось вирішить професійно зайнятися енергоаудитом або буде утеплювати міські будівлі, встановлювати або проводити енергоефективне обладнання і матеріали. Всі ці бізнеси допоможуть створювати робочі місця, розвивати місто Енергодар. Така мета гранту, виділеного Проектом ПРОМИС в рамках Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств. Ми раді, що нашими партнерами в цьому проекті стали ДТЕК Запорізька ТЕС і компанія ДТЕК ЕСКО, яка інвестує свої кошти в енергоефективні заходи для своїх клієнтів », - розповіла директор Агенції місцевого розвитку міста Енергодар Вікторія Нецвітайло, яка ініціювала навчання.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Що ти знаєш про майбутнє енергетики України?