Якісна вода для містян: ДТЕК Ладижинська ТЕС почистила водозабір на Південному Бузі

ДТЕК06 Грудня 2018

Фахівці ДТЕК Ладижинська ТЕС очистили водозабір, з якого мешканці отримують питну воду. Адже електростанція постачає місту не тільки електро- і теплоенергію, а й воду.

Олександр Наконечний, начальник відділу екології ДТЕК Ладижинської ТЕС, розповідає, що очистки водозабору практикується вже другий  рік поспіль.  Зазвичай, за літо та початок осені у водоймі водозабору ДТЕК Ладижинська ТЕС падає рівень води, і водний басейн забруднюється муловими нанесеннями і рештками водоростів. Це  призводить не лише до погіршення якості питної води для споживачів, а й до псування водонасосів.

Аби забезпечити  безперебійну подачу водопостачання населенню та покращити якість питної води, у листопаді  водозабір почистили за допомогою спеціального земснаряду. Очистка русла водозабору тривала протягом місяця. Результати – значущі: до очищення глибина водойми сягала трьох метрів, після очищення – глибина складає дев’ять метрів.

«Земснаряд арендували у Вінниці, роботу виконували фахівці, які вже не вперше очищують річку Південний Буг. Його використання дасть можливість зменшити заболочування водойми, а відтак -  забезпечить   кращий забір води мешканцям і підприємствам міста», - запевняє Олександр Наконечний.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС складає 1800 МВт. Кількість працівників сягає 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки перевищили 333 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?