АМКУ не виявив зловживання ринковим становищем групи ДТЕК

ДТЕК28 Грудня 2018

В результаті трирічного розслідування АМКУ не виявив зловживання ринковим становищем групи ДТЕК.

Звіт АМКУ зафіксував такі роз'яснення, що знімають будь-які спекуляції на тему зловживання ринковою часткою:

1. У 2015-2017 роках частка групи ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищувала 26%.

2. У поточній моделі ринку обсяги відпуску електроенергії встановлює Міністерство енергетики та вугільної промисловості, диспетчеризацію здійснює державне підприємство «Укренерго», єдиним покупцем виступає державне підприємство «Енергоринок», а ціни встановлює НКРЕКП.

«Ринкова влада Групи компаній ДТЕК (як і будь-яких інших учасників ринку генерації електричної енергії) у чинній моделі ОРЕ не може бути реалізована внаслідок існуючих адміністративних обмежень», - наголошується в звіті АМКУ.

Компанія вітає об'єктивність розслідування, прозорість діалогу всіх учасників, глибину залучення українських та міжнародних експертів, широку публічну дискусію, яка супроводжувала процес.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко: «Група ДТЕК завжди неухильно дотримується українського та міжнародного законодавства, що в черговий раз підтверджено в звіті Антимонопольного Комітету України. Компанія залишається найбільшим вітчизняним інвестором в економіку країни. Ми віримо в швидке завершення реформування енергетичної галузі відповідно до європейських правил і норм, що дасть новий імпульс економічному розвитку України ».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?