У Дніпрі починають надавати електроуслугі на електромобілях

ДТЕК Дніпровські електромережі придбав в свій автопарк автомобіль з електродвигуном для обслуговування мереж міста Дніпро. Це перший електрокар енергокомпанії в Дніпрі і внесок ДТЕК в програму декарбонізації, націленої на захист навколишнього середовища від шкідливих викидів. Електрокар значно дешевше в техобслуговуванні і змісті, ніж бензинові та газові аналоги.

У Дніпрі починають надавати електроуслугі на електромобілях

Новий електромобіль буде обслуговувати бригади майстрів з установки та експлуатації лічильників електроенергії в Дніпрі. Саме їм доводиться часто виїжджати на короткі відстані через затори, що призводить до збільшення витрати палива і обсягу шкідливих викидів в атмосферу. Електрокар замінить їм стару техніку, поточний і капітальний ремонти якої економічно необґрунтовані і неефективні.

«ДТЕК активно модернізує традиційну енергетику, робить її більш ефективною і екологічною. Один з напрямків – це перехід на електротранспорт. Для ДТЕК Дніпровські електромережі це пілотний проект – з одним автомобілем. Час покаже результат і ефективність такого автотранспорту для нашого бізнесу. Ми сподіваємося, що він допоможе нам значно економити на техобслуговуванні і скорочувати викиди СО2, що важливо в умовах сучасного міста, тим більше промислового Дніпра »- підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Вадим Кухтій.

За попередніми підрахунками, ДТЕК Дніпровські електромережі на 25 000 кілометрів пробігу зможе заощадити на паливі – до 80%, на технічному обслуговуванні – до 50%.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?