Тисяча будинків у Києві можуть щорічно економити 100 млн грн на опаленні

ДТЕК18 Липень 2017

Тисяча будинків у Києві можуть щорічно економити 100 млн грн на опаленні

Тисяча київських будівель можуть скоротити свої витрати на опалення в середньому в 5 разів, якщо виконають енергоефективні заходи. Про це говорять дані аналізу енергоспоживання 16 тисяч клієнтів-юридичних осіб КИЇВЕНЕРГО, проведеного спільно з енергоаудиторами ДТЕК ЕСКО. Під час аналізу фактичні обсяги споживання тепла кожного будинку порівнювалися з державними будівельними нормативами.

Щоб допомогти клієнтам економити, КИЇВЕНЕРГО надіслало листи тим, чиє фактичне енергоспоживання перевищує нормативні показники більш ніж удвічі. Серед одержувачів листів — органи влади, школи та дитячі садки, релігійні організації, виші, театри, лікарні, правоохоронні органи, заводи, офісні будівлі, комунальні підприємства з управління житловими будинками, а також понад 500 багатоквартирних будинків, ОСББ і ЖБК.

КИЇВЕНЕРГО запропонувало клієнтам провести консультації щодо енергозбереження та енергоаудити. Звіт про енергоаудит детально покаже причини втрати тепла, можливості щодо економії, опише необхідні заходи з термінами окупності й можливими джерелами фінансування. Можна навчитися проводити енергоаудит самостійно на тренінгу в ДТЕК ЕСКО.
За допомогою послуги енергосервісу компанія ДТЕК ЕСКО готова інвестувати до 150 млн грн в енергоефективність будівель у Києві. Компанія візьме на себе виконання робіт із термомодернізації будівель і гарантує економію енергоресурсів: тепла, електроенергії, газу та води.

«За нашими підрахунками, тисяча будівель у Києві можуть сумарно економити понад 100 млн грн на рік на тепловій енергії. Для цього потрібно виконати комплекс енергоефективних заходів, включно з модернізацією й балансуванням систем опалення будівель, їх утепленням. Зробити це реально, і ми готові допомогти: провести енергоаудит, профінансувати і виконати енергоефективні заходи, підготувати будівлі до зими, впровадити систему енергоменеджменту та моніторингу використання енергоресурсів», — розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?