Тисяча будинків у Києві можуть щорічно економити 100 млн грн на опаленні

ДТЕК18 Липень 2017

Тисяча київських будівель можуть скоротити свої витрати на опалення в середньому в 5 разів, якщо виконають енергоефективні заходи. Про це говорять дані аналізу енергоспоживання 16 тисяч клієнтів-юридичних осіб КИЇВЕНЕРГО, проведеного спільно з енергоаудиторами ДТЕК ЕСКО. Під час аналізу фактичні обсяги споживання тепла кожного будинку порівнювалися з державними будівельними нормативами.

Щоб допомогти клієнтам економити, КИЇВЕНЕРГО надіслало листи тим, чиє фактичне енергоспоживання перевищує нормативні показники більш ніж удвічі. Серед одержувачів листів — органи влади, школи та дитячі садки, релігійні організації, виші, театри, лікарні, правоохоронні органи, заводи, офісні будівлі, комунальні підприємства з управління житловими будинками, а також понад 500 багатоквартирних будинків, ОСББ і ЖБК.

КИЇВЕНЕРГО запропонувало клієнтам провести консультації щодо енергозбереження та енергоаудити. Звіт про енергоаудит детально покаже причини втрати тепла, можливості щодо економії, опише необхідні заходи з термінами окупності й можливими джерелами фінансування. Можна навчитися проводити енергоаудит самостійно на тренінгу в ДТЕК ЕСКО.
За допомогою послуги енергосервісу компанія ДТЕК ЕСКО готова інвестувати до 150 млн грн в енергоефективність будівель у Києві. Компанія візьме на себе виконання робіт із термомодернізації будівель і гарантує економію енергоресурсів: тепла, електроенергії, газу та води.

«За нашими підрахунками, тисяча будівель у Києві можуть сумарно економити понад 100 млн грн на рік на тепловій енергії. Для цього потрібно виконати комплекс енергоефективних заходів, включно з модернізацією й балансуванням систем опалення будівель, їх утепленням. Зробити це реально, і ми готові допомогти: провести енергоаудит, профінансувати і виконати енергоефективні заходи, підготувати будівлі до зими, впровадити систему енергоменеджменту та моніторингу використання енергоресурсів», — розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго,ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Що ти знаєш про майбутнє України?